Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode: Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor va fi dată în circulație marți, 15 septembrie (VIDEO)

Lucian Bode: Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor va fi dată în circulație marți, 15 septembrie (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 14 Sep 2020, 13:28
Lucian Bode: Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor va fi dată în circulație marți, 15 septembrie (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor va fi deschisă marți, 15 septembrie. Lucrările la această magistrală au început în 2011, iar primul termen avansat pentru finalizare a fost 2015. Valoarea totală a proiectului e de 3,4 miliarde de lei. 

 

Lucian Bode: Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor va fi deschisă marți

 

„Domnule prim-ministru, vă informez că suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor, în cursul zile de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe 11 septmebrie, am anunțat că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât, pe 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a declarat ministrul Bode, la debutul ședinței de Guvern. 

Întrebat de premierul Orban dacă sunt pregătiți cu garniturile de tren și cu personalul necesar, ministrul a răspuns: „Categoric da!”.

„Bine, domnul ministru. Ne vedem la darea în funcțiune! Asta e o veste bună, mai ales că mulți speculau săptămâna trecută că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a mai afirmat Ludovic Orban, la debutul ședinței de Guvern de luni. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Ministrul Bode, despre lucrările la magistrala 5 de metrou: A fost o muncă titanică


Vineri, Ministerul Transporturilor anunța că au fost semnate procesele verbale de recepție și de punere în funcțiune a Magistralei 5 de metrou, astfel că aceasta poate fi dat în exploatare.

„Suntem acum în situația în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureștenii pot să folosească cel mai așteptat mijloc de transport din această zonă, și anume, metroul din drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureștenilor, din zona Drumul Taberei și nu numai, ceea ce așteptau de atâția ani”, a declarat atunci ministrul Bode.

La finele lunii august, el afirmase că se fereşte să mai avanseze o dată pentru darea în circulaţie a metroului pe Magistrala M5, date fiind numeroasele amânări.

 

3,4 miliarde de lei - Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei - Eroilor 

 

Contractele pentru construcția magistralei au fost semnate în primăvara lui 2011, iar lucrările au început la scurt timp după. Primul termen avansat pentru finalizare a fost 2015. Au urmat, însă, mai multe probleme de avize, de finanțare și lucrări neprevăzute.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime, 10 staţii şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei - Eroilor e de 3,4 miliarde de lei.