Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode (MAI): La exterior, din 1 iunie, vom propune un procent de ocupare pentru incidențe sub 3 la mie. Dacă vor să treacă peste prag, organizatorii vor trebui să aibă dovada vaccinării (VIDEO)

Lucian Bode (MAI): La exterior, din 1 iunie, vom propune un procent de ocupare pentru incidențe sub 3 la mie. Dacă vor să treacă peste prag, organizatorii vor trebui să aibă dovada vaccinării (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Mai 2021, 19:26
Lucian Bode (MAI): La exterior, din 1 iunie, vom propune un procent de ocupare pentru incidențe sub 3 la mie. Dacă vor să treacă peste prag, organizatorii vor trebui să aibă dovada vaccinării (VIDEO) Foto: Lucian Bode / Facebook Politică

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre organizarea de evenimente private de genul nunților sau botezurilor în aer liber, în contextul relaxării de restricții anunțate de președintele Klaus Iohannis. La „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, joi, pe B1 TV, șeful MAI a explicat că autoritățile vor propune un procent de ocupare a respectivei capacități pentru incidențe sub 3 la mie, iar organizatorii vor trebui să garanteze că toate persoanele sunt vaccinate dacă intenționează să depășească pragul respectiv. Oficialul a sugerat că măsurile vor fi valabile și pentru restaurante, și pentru cluburi.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Afacerilor Interne, pe B1 TV. Lucian Bode, despre organizarea de evenimente private 

 

„S-a vorbit foarte mult despre evenimente private, nunți, botezuri, mese festive. La exterior, începând cu data de 1 iunie, vom propune un procent de ocupare a respectivei capacități în condițiile în care incidența este de sub 3 la o mie de cazuri în ultimele 14 zile, dar în condițiile în care organizatorul își asumă prezența în respectiva locație, în exterior, în spații deschise, a unui număr mai mare decât cel indicat de către noi, va trebui să garanteze că toate acele persoane vor fi imunizate”, a declarat Lucian Bode.

Întrebat care va fi procedura, mai exact dacă organizatorii vor fi nevoiți să facă o listă care să cuprindă certificatele de vaccinare ale persoanelor care vin la eveniment, ministrul Afacerilor Interne a precizat: „Sigur că vom veni cu proceduri, vom veni cu explicații foarte clare să spunem exact ce trebuie să facă fiecare organizator, că aici vorbim de organizatorii de evenimente private, dar în același timp vorbim despre managerii de restaurante, în aceleași condiții. Vorbim despre managerii de cluburi, discoteci, în aceleași condiții. Noi vom stabili un prag la care pot să ajungă fără a face dovada vaccinării. Dacă doresc să treacă peste acest prag, obligatoriu, organizatorul trebuie să aibă dovada vaccinării”.

Întrebat dacă se va merge doar pe vaccinare sau vor fi valabile și testele, el a adăugat: „Eu, personal, aș merge pe linia vaccinării, nu testare. Aș merge foarte mult pe linia vaccinării și aș încuraja această direcție, pentru că suntem pe o direcție bună”.

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   MAI