Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode, mesaj pentru cei care vor să meargă la petreceri în noaptea de Înviere: Organizarea de evenimente e interzisă. Nu vom ezita să luăm măsuri dacă normele sunt încălcate (VIDEO)

Lucian Bode, mesaj pentru cei care vor să meargă la petreceri în noaptea de Înviere: Organizarea de evenimente e interzisă. Nu vom ezita să luăm măsuri dacă normele sunt încălcate (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Apr 2021, 22:57
Lucian Bode, mesaj pentru cei care vor să meargă la petreceri în noaptea de Înviere: Organizarea de evenimente e interzisă. Nu vom ezita să luăm măsuri dacă normele sunt încălcate (VIDEO) Foto: Lucian Bode / Facebook Politică

Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat asigurări că autoritățile nu vor ezita să ia măsuri dacă regulile anti-COVID vor fi încălcate în noaptea de Înviere. Precizarea vine mai ales pentru cei care au de gând să profite de ridicarea temporară a restricției de circulație, pentru a merge la petreceri

Circulația va fi liberă în noaptea de Înviere strict pentru deplasarea la biserică. Totuși, cei care vor ieși atunci din casă nu vor fi nevoiți să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere.

Lucian Bode a făcut declarațiile în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Bode, mesaj pentru tinerii care vor să meargă la petreceri în noaptea de Înviere

 

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire ce siguranță avem că tinerii, de exemplu, după ce pleacă de la biserică nu se duc la petreceri, ministrul Bode a răspuns: „Organizarea de evenimente publice și private e interzisă și vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate. Știm clar că restaurantele sunt închise în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidența e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfășurarea activităților în baruri, cluburi și discoteci, în această perioadă”.

Miercuri, premierul Florin Cîțu și-a exprimat convingerea că românii vor merge în noaptea de Înviere doar la biserică, la slujbe, și nu vor profita de ridicarea temporară a restricției de circulație pentru a merge, de exemplu, la petreceri: „În acea noapte nu e deschis niciun restaurant, nu-i deschis nimic. Poți merge la slujbă și atât. Am încredere că oamenii vor sărbători sărbătoarea Paștelor și vor respecta regulile în vigoare. Acest risc al petrecerilor private e în fiecare zi și nu avem o problemă. Am luat toate măsurile, am avut discuții cu cultele, sunt convins că cetățenii vor respecta legislația în vigoare”.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...