Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Autostrada Transilvania era blocată în sertar de mai bine de un an de zile. Am deschis șantiere, am deblocat proiecte și am făcut un plan investițional (VIDEO)

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Autostrada Transilvania era blocată în sertar de mai bine de un an de zile. Am deschis șantiere, am deblocat proiecte și am făcut un plan investițional (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Iul 2020, 22:09
Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Autostrada Transilvania era blocată în sertar de mai bine de un an de zile. Am deschis șantiere, am deblocat proiecte și am făcut un plan investițional (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, susține că tronsoane din Autostrada Transilvania erau blocate în etapa de răspunsuri la clarificări de mai bine de un an de zile. În direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, miercuri seară, demnitarul a explicat că obiectivul Guvernului Orban a fost menținerea șantierelor deschise și demararea altora noi, deblocarea proiectelor și crearea unui plan de investiții dezvoltarea infrastructurii de transport pe următorii 10 ani de zile, ca parte componentă din programul național de relansare economică „Reclădim România”, care a fost prezentat, miercuri, de președintele Klaus Iohannis și mai mulți membri ai cabinetului liberal, printre care chiar premierul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Ministrul Transporturilor, despre planul național de investiții și relansare economică


 

„Înainte de toate, eu aș vrea să înțelegem că, prin acest document programatic, Guvernul își fixează direcțiile de acțiune pentru următorii ani, eu am spus pentru 10 ani, 2020-2030, cum vrem să arate infrastructura de transport în România. (...)A treia direcție de acțiune a acestui Guvern a fost aceea de a elabora un plan investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani. Acest plan este parte componentă a planului național de investiții și relansare economică”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor susține că, în ciuda crizei COVID-19, „toate șantierele au rămas deschise, într-o perioadă dificilă de pandemie și cu posibilități reduse de deplasare șamd, cu măsuri sporite pentru siguranța sanitară. Ne-am propus să deschidem noi șantiere de investiții, prin emiterea ordinelor de începere a lucrărilor, și aici am dat ordin de începere pentru 70 de kilometri de autostrăzi și drumuri naționale doar în primele cinci luni din acest an. De asemenea, ne-am propus și am și reușit să semnăm contracte de proiectare și execuție, pentru că după ce ai semnat acel contract, etapa cea mai grea în derularea unui contract, și anume etapa contestațiilor, când din momentul anunțării rezultatelor, până la momentul începerii efective a lucrărilor sau până la momentul contractării respectivelor lucrări durează doi, trei, chiar patru ani de zile. Am semnat contracte pentru proiectare și execuție pentru încă aproape 70 de kilometri de autostrăzi și drumuri naționale, Sibiu-Pitești (30 de kilometri, secțiunea V), Autostrada Târgu Mureș-Ungheni (10 kilometri), Biharia-Borș (30 de kilometri)”.
 

Autostrada Transilvania era blocată la sertar, susține Lucian Bode


 

El a explicat că tronsoane din Autostrada Transilvania erau întârziate de faptul că stateau blocate în etapa de răspunsuri la clarificări, fără să se răspundă la vreo clarificare astfel încât proiectul să meargă mai departe.

„Ne-am propus ca în această perioadă să deblocăm proiecte care stagnau, stagnau de ani și ani de zile. Autostrada Transilvania era de mai bine de un an de zile în răspunsuri la clarificări, acea etapă înainte de a urca pe SICAP, înainte de a stabili perioada de depunere a ofertelor, de desemnare a câștigătorului și semnarea contractului. Deci tronsoane din Autostrada Transilvania erau blocate în această etapă, răspunsuri la clarificări, mai exact erau puse în sertar și nu răspundeau la nicio clarificare”, a explicat Lucian Bode, cu precizarea că persoanele responsabile vor fi trase la răspundere.

 

Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   Autostrada Transilvania