Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Bode, ministrul Transporturilor, contrazice PSD. Ce se va întâmpla cu Autostrada Bacău - Brașov

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, contrazice PSD. Ce se va întâmpla cu Autostrada Bacău - Brașov

Un articol de: Andrei Vlad - 03 Iul 2020, 12:46
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, contrazice PSD. Ce se va întâmpla cu Autostrada Bacău - Brașov Foto: gov.ro Politică

Regiunea Moldovei așteaptă de ani buni un proiect amplu de infrastructură rutieră. Lucian Bode, ministrul Transporturilor, și-a luat angajamentul că autostrada care va lega Moldova de Ardeal se va realiza în termenul stabilit. 

PSD a contestat proiectul propus de PNL, cu privire la realizarea Autostrăzii A13, Brașov - Bacău. Acesta ar urma să se realizeze pe exercițiul bugetar 2021-2027, din fonduri europene, aspect întărit de către Lucian Bode

 

Lucian  Bode, ministrul Transporturilor: „Autostrada Bacău - Brașov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără așa tare pe domnii Șova și Benea"

 

„Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat amenințarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanțare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate și CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face Autostrada A13 Bacau-Brasov și au fost surprinși să constate că a fost încheiată licitația și stabilit proiectantul. 

Acum, au venit cu o altă poveste, cum că A13 nu ar fi prinsă în planul de infrastructură pe următorii ani. Nu, nu a mai fost prinsă Autostrada Bacau-Brasov ca o promisiune, pentru că A13 devine o realitate! Eu înțeleg că se apropie campania electorală, înțeleg că pentru domnii de la PSD dezinformarea este sportul favorit, dar mi se pare că își bat joc de oamenii care i-ar putea crede! Mai bine le-ar spune băcăuanilor că PSD nu a făcut mai nimic pentru infrastructura județului, timp de 30 de ani sau cam ce a făcut domnul Lucian Șova, în vremea cât a fost ministru. 

Autostrada Bacău - Brașov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără așa tare pe domnii Șova și Benea", a declarat Lucian Bode", a declarat Lucian Bode, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Până acum a fost desemnat câștigătorul care va realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție, a transmis CNAIR. Potrivit sursei citate, în câteva zile va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, iar după această etapă se va realiza licitația pentru construcția efectivă a primei autostrăzi care va lega România de Ardeal. 

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

În ce stadiu este Autostrada București - Pașcani

 

O altă autostradă ar urma să se facă în Moldova, către Capitală. Ploiești - Buzău, Buzău - Focșani, Focșani - Bacău, Bacău - Pașcani sunt sectoarele celeilalte autostrăzi din Moldova, aflată doar pe hârtie în prezent.

Proiectul deja se află în întârziere. În 2018, CNAIR anunța semnarea Studiului de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru Focșani - Bacău, cu termen de execuție de 24 de luni, adică 2020. Pe site-ul CNAIR însă, finalizarea acestei etape a fost mutată pentru anul 2021. 

În România, până în 2025, ar urma să se construiască 244 km de autostradă, potrivit angajamentelor CNAIR

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode,   CNAIR,   drumuri,   autostrazi