Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Romașcanu: Aducerea specialiștilor în PSD nu e o strategie de imagine. Vom avea niște liste cu profesioniști din toate domeniile (VIDEO)

Lucian Romașcanu: Aducerea specialiștilor în PSD nu e o strategie de imagine. Vom avea niște liste cu profesioniști din toate domeniile (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Oct 2020, 15:24
Lucian Romașcanu: Aducerea specialiștilor în PSD nu e o strategie de imagine. Vom avea niște liste cu profesioniști din toate domeniile (VIDEO) foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Lucian Romașcanu a explicat, joi, în direct pe B1 TV, că Marcel Ciolacu și echipa de conducere a social-democraților și-au asumat o viziune, pe care au prezentat-o la Congresul formațiunii și care înseamnă „noutate, competență, fără probleme penale, deschidere către Europa și către parteneriatele euroatlantice”. Senatorul susține că aducerea în PSD a unor persoane precum Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, sau Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, „nu este o strategie de imagine”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Aducerea specialiștilor în PSD nu e o strategie de imagine, susține Lucian Romașcanu

 

„Pleacă de la o necesitate crearea listelor de la Parlament a Partidului Social Democrat și este o premisă, nu este o consecința. Consecința este că, într-adevăr, vom avea în acest moment niște liste cu profesioniști din toate domeniile, pentru că traversăm o perioadă de criză sanitară, care nu pare a se termina curând. Faptul că avem specialiști, care pot acționa, pentru că legea permite – și în domeniilor lor de activitate, dar pot fi și în Parlament – să își dea ideile și să legifereze ceea ce trebuie făcut bine pentru sănătate, este un plus, dincolo de orice altă discuție”, a declarat Lucian Romașcanu.

Întrebat de Irina Petraru ce crede despre poziția fostului premier Adrian Năstase, care susține că listele pentru alegerile parlamentare sunt niște implanturi artificiale pentru imagine și nu vor genera voturi suplimentare pentru PSD din partea Dreptei sau a societății civile, Lucian Romașcanu a precizat că nu a citit postarea.

„În primul rând, domnul Năstase este o parte importantă a istoriei acestui partid și părerea dumnealui contează întotdeauna. În al doilea rând, faptul că există persoane cum sunt, că bănuiesc că primele referiri se fac la domnul Rafila și la domnul Cercel... este evident că parteneriatul pe care îl are Partidul Social Democrat cu acești specialiști este unul extrem de pragmatic și extrem de deschis. Declarațiile publice au fost lămuritoare. Nu există obligații, altele decât cele care țin de meserie și anunțurile celor doi candidați au fost și ele în același sens. Nu vom face nimic din ceea ce nu ne reprezintă moralmente sau din punct de vedere profesional. Este un lucru important pentru Partidul Social Democrat să aibă resursele necesare pentru a legifera corespunzător în acest moment și în același timp este foarte important să înțelegem că parteneriatul acesta vine și din patea dumnealor cu toată deschiderea. Nu cred că vom avea surprize de plecări și conducerea actuală a Partidului Social Democrat este suficient de flexibilă și de matură încât să își asume asemenea candidaturi puternice”, a adăugat senatorul PSD.

Referitor la figuri altădată proeminente în partid, care acum nu se regăsesc pe liste, Lucian Romașcanu a declarat: „Comparațiile cu o organizație privată țin până la un punct și până la acel punct vă spun și eu. Există o viziune a președintelui Ciolacu și a echipei de conducere, pe care au prezentat-o la Congres și care înseamnă noutate, competență, fără probleme penale, deschidere către Europa și către parteneriatele euroatlantice șamd. Această viziune se pune în practică în primul rând prin modul cum îți construiești oamenii care vor lucra la această viziune”.

 S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Citeşte mai multe despre:   Lucian Romascanu