Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Romașcanu: Când se decide data alegerilor n-ar trebui să existe alte interese decât cele privind sănătatea publică. Toate forțele politice trebuie să se așeze la masă și să decidă cum e mai bine (VIDEO)

Lucian Romașcanu: Când se decide data alegerilor n-ar trebui să existe alte interese decât cele privind sănătatea publică. Toate forțele politice trebuie să se așeze la masă și să decidă cum e mai bine (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Oct 2020, 23:27
Lucian Romașcanu: Când se decide data alegerilor n-ar trebui să existe alte interese decât cele privind sănătatea publică. Toate forțele politice trebuie să se așeze la masă și să decidă cum e mai bine (VIDEO) foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a explicat că alegerea unei date pentru desfășurarea alegerilor generale trebuie să se facă în concordanță cu „situația de fapt în ceea ce privește pandemia”. Demnitarul social-democrat a subliniat că un eventual consens „trebuie să fie înspre sănătate, și nu înspre alegeri cu orice preț”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a declarat senatorul Lucian Romașcanu despre data alegerilor parlamentare, în direct pe B1 TV

 

Referitor la motivarea deciziei CCR privind alegerile parlamentare, miercuri seară, Lucian Romașcanu a afirmat: „Motivarea este importantă și vine în linia celor pe care le așteptam, dar nu în sine e importantă decizia Parlamentului sau a oricui propune data alegerilor, ci este important ca aceasta să fie în concordanță cu situația de fapt în ceea ce privește pandemia. Nu există alte interese și n-ar trebui să existe alte interese decât cele privind sănătatea publică, când se decide data scrutinului. Din păcate, noi am mai trăit lucrul acesta și în primăvară, când pandemia sau când coronavirusul era o gripă, cum spunea președintele pentru că trebuiau să fie anticipate. Acum, indiferent ce se întâmplă, să nu intrăm în panică, spune președintele, pentru că alegerile trebuie să fie pe 6 decembrie. Noi suntem acum la perioada de incubare a virusului de după alegerile locale și vedem că am ajuns la 4.000 și peste de cazuri, iar lucrurile trebuie privite din această perspectivă. Dacă punem în pericol sănătatea publică, atunci toate forțele politice, nu PSD și nu există o majoritate a opoziției în acest moment, și s-a dovedit aceasta la moțiunea de cenzură, dar nu numai PSD, ci PNL, începând chiar cu Președintele României, trebuie să se așeze la masă să decidă cum e mai bine pentru populație”.

Conjuncturile, spune Lucian Romașcanu, „decid pe perioade lungi de timp. Când a picat guvernul Dăncilă, am constatat brusc că niște colegi nu mai sunt colegii noștri, pentru că cineva a știut ce să facă. La fel și acum, faptul că am avut patru colegi care nu s-au prezentat la vot șamd e o stare de fapt care arată că PSD nu are majoritate. Repet, consensul trebuie să fie înspre sănătate, și nu înspre alegeri cu orice preț”.

„Mai e o chestiune. Din punctul meu de vedere și al observatorilor implicați în fenomen, noi știm că această lege, ca să poată intra în vigoare, trebuie să fie promulgată de Președinte. Dincolo de faptul că a fost validată de Curte. Președintele o poate promulga sau o poate trimite înapoi. Noi o putem revota, după care s-ar putea ca Partidul Național Liberal, făcând un abuz de drept, să o retrimită la Curte cu o chestiune deja judecată. Deci dacă ne jucăm cu legile, putem să facem ce vrem noi, dar neglijăm exact ceea ce am spus, și anume sănătatea publică”, a adăugat senatorul PSD.

 

DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Citeşte mai multe despre:   Lucian Romascanu,   PSD