Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Romașcanu, despre noul an școlar: Guvernul nu a anunțat decât că pasează responsabilitatea, nu și finanțele către autoritățile locale. Au dat ordine, nu și resurse (VIDEO)

Lucian Romașcanu, despre noul an școlar: Guvernul nu a anunțat decât că pasează responsabilitatea, nu și finanțele către autoritățile locale. Au dat ordine, nu și resurse (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Sep 2020, 21:39
Lucian Romașcanu, despre noul an școlar: Guvernul nu a anunțat decât că pasează responsabilitatea, nu și finanțele către autoritățile locale. Au dat ordine, nu și resurse (VIDEO) foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Senatorul PSD Lucian Romașcanu a vorbit despre debutul noului an școlar în contextul epidemiei de COVID-19, joi seară, în direct pe B1 TV, și susține că „Guvernul nu a anunțat decât că pasează responsabilitatea, nu și finanțele către autoritățile locale”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Lucian Romașcanu, despre noul an școlar


 

„În acest moment, Guvernul nu a anunțat decât că pasează responsabilitatea, nu și finanțele către autoritățile locale, autorități locale care sunt în situația de a nu-și plăti în acest moment salariile. În acest moment, Guvernul a ales să facă descentralizare cu cel mai centralizat sector al economiei sau al vieții sociale, și anume educația, și este cel mai rău lucru cu putință, pentru că au dat ordine, n-au dat și resursele”, a declarat Lucian Romașcanu, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Referitor la licitația pentru măștile destinate persoanelor defavorizate, senatorul social-democrat a afirmat: „În acest moment, există imperios necesară negocierea din partea ministerului cu furnizorii, pentru că eu nu cred că există cineva în stare să livreze în două săptămâni cele 60 de milioane rămase. Ar trebui furnizorul să fie chemat la negocieri și să i se pună în vedere că dacă nu livrează la prețul de astăzi, poimâine are o problemă. Trebuie să înțelegem că de la început lucrurile au fost proaste pentru că s-au investit din zona privată foarte mulți bani în producția de măști românești și nimeni nu i-a deranjat pe acești producători niciodată. Sunt oameni care stau cu măști pe stoc, stau cu fabrici sau făbricuțe, ce sunt ele, de măști pentru care au băgat niște bani și așteaptă, și bat pe la ușile guvernanților, și nimeni nu îi bagă în seamă, și ne rugăm cu penalități de 3.000 de euro de firme străine, de intermediari ciudați, care să ne aducă măștile de peste mări și țări în contextul în care, repet, industria românească avea nevoie chiar și de un asemenea tip de business în relația cu statul”.

„În ceea ce privește portul măștilor (...) sigur, toată lumea trebuie să le poarte, se întâmplă accidente, lumea își plătește amenzile, sperăm că lumea va înțelege, mai ales că ne apropiem de deschiderea anului școlar, cu mare deficit de proceduri și de tot ce înseamnă materiale de protecție, inclusiv măști și dezinfectant”, a subliniat Lucian Romașcanu.
 

Ce a mai spus senatorul PSD, în direct pe B1 TV


 

Întrebat cine ar fi obligat să ofere măști elevilor din România – administrația locală, Guvernul sau părinții – Lucian Romașcanu a răspuns: „Din punct de vedere al declarațiilor Guvernului pentru perioada de pandemie, toată lumea care era într-o zonă de limitare financiară trebuia să primească măști. Că-s elevi, că sunt părinți, că ce or fi ei să fie, n-au primit până în ziua de azi absolut nimic. În al doilea rând, conform legilor și a Codului muncii, toți profesorii trebuie să primească materiale de protecție pentru a fi egali protejați în fața unui pericol pe care îl întâmpină în desfășurarea actului profesional. Legat de copii, iarăși, atât timp cât dai într-o parte, trebuie să dai la toată lumea. Din punctul meu de vedere, faptul că există administrații locale care fac lucrul acesta nu este altceva decât un substitut la efortul pe care ar fi trebuit să îl facă Guvernul. Pentru că în acest moment avem administrații locale bogate, cum e Bucureștiul sau cum sunt marile municipii, care își permit să cumpere tablete și măști, și tot ce este nevoie, inclusiv fluxuri, inclusiv acel «pepsiglas» celebru șamd. Sunt administrații din zone ale județelor care nu au aceeași capacitate financiară”.

 

Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Citeşte mai multe despre:   Lucian Romascanu