Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Romașcanu (PSD) citește moțiunea de cenzură, în plenul reunit al Parlamentului: „Nu țara era importantă pentru Klaus Iohannis, ci PNL” (VIDEO)

Lucian Romașcanu (PSD) citește moțiunea de cenzură, în plenul reunit al Parlamentului: „Nu țara era importantă pentru Klaus Iohannis, ci PNL” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Aug 2020, 12:15
Lucian Romașcanu (PSD) citește moțiunea de cenzură, în plenul reunit al Parlamentului: „Nu țara era importantă pentru Klaus Iohannis, ci PNL” (VIDEO) Politică

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban este citită, joi, în plenul reunit al Parlamentului, de către senatorul social-democrat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al formațiunii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Lucian Romașcanu (PSD) citește moțiunea de cenzură, în plenul reunit al Parlamentului


 

  • După primul caz confirmat în România, președintele Iohannis ne asigura că noul virus provoacă adoar simptome ușoare ca într-o simplă răceală și certa presa că difuzează știri alarmiste despre gravitatea pandemiei. Acea „simplă răceală” s-a dovedit însă o criză sanitară fără precedent, o pandemie pe care oficialii guvernamentali au refuzat mult timp să o accepte, fiind mult mai preocupați de alegerile anticipate. 
     
  • Reamintim aici că la demiterea Guvernului Orban 1, cu 261 de voturi pentru, în Parlament se conturase o nouă majoritate, care ar fi putut asigura o bună guvernare a țării. Dar nu țara era importantă pentru Klaus Iohannis, ci PNL. Nu sănătatea românilor era prioritatea sa, ci avantajele electorale pentru partidul său.
     
  • A preferat să mențină starea de incertitudine politică, în timp ce pandemia începea să se manifeste din ce în ce mai agresiv. Deși aveam deja primul pacient confirmat în România, deși primise informări pe linie NATO despre agresivitatea deosebită a noului coronavirus, deși OMS instituise deja starea de urgență în sănătate la nivel mondial, președintele Iohannis și partidul său au mințit populația pentru a putea să își ducă la capăt planurile politice pentru declanșarea anticipatelor.
     
  • În loc să dispună măsuri în CSAT pentru prevenirea pandemiei, în loc să declanșeze achiziții de materiale de protecție pentru personalul medical, în loc să cumpere teste pentru populație, în loc să pregătească țara pentru criza sanitară, domnul Iohannis ne-a oferit celebra parodie cu Florin Cîțu – prim-ministru desemnat, care a fugit din Parlament cu 5 minute înainte de votul de învestire! A fost cel mai jenant spectacol de iresponsabilitate din partea unui șef de stat. În loc de sănătate, domnul Iohannis voia anticipate! Românii nu trebuie să uite! Românii nu trebuie să ierte! Românii trebuie să sancționeze acest act de trădare națională pe care șeful statului l-a comis la adresa sănătății cetățenilor săi!

Senatul și Camera Deputaților au fost convocate în sesiune extraordinară comună, de la ora 12, pentru citirea moțiunii de cenzură pe care PSD a depus-o împotriva Guvernului Orban.

Moțiunea de cenzură a fost intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată” și cuprinde mai multe capitole – sub mesajul „Guvernul a pierdut controlul pandemiei” – printre care: „Chermezele PNL în vremea pandemiei”; „Distorsionarea datelor comunicate despre evoluția pandemiei”; „Testele puține au însemnat mai multe cazuri neidentificate, care au accelerat răspândirea pandemiei”; „Restricții contradictorii impuse cetățenilor români”; „Milițienii pandemiei au încălcat drepturile cetățenești”; „Co-vidul Legislativ”; „Devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”; „Haosul din educație” și „Dezastrul bugetar”.
 

Ce a declarat președintele Klaus Iohannis despre moțiunea de cenzură depusă de PSD


 

Președintele României, Klaus Iohannis, a comentat gestul PSD și a declarat că moțiunea de cenzură i se pare „neavenită din motive foarte simple”.

„Această moțiune de cenzură mi se pare neavenită din motive foarte simple. Dacă țara este cuprinsă de o epidemie și suntem în criză economică, nu vii, din opozție să depui moțiune de cenzură. Asta arată doar că acest partid care a depus moțiunea, PSD, nu este doar cinic, este și iresponsabil. PSD caută probabil soluții pentru baronii care se simt deconectați de resursele publice și probabil suferă. Pe lângă asta, există dubii în spațiul pubic cu privire la constituționalitatea  acestui demers. Nu s-a depus niciodată în vacanța parlamentară, în sesiune extraordinară o moțiune de cenzură. Sunt specialiști care spun că este discutabil, alții spun că este fezabil. Vom vedea dacă este neconstituțională sau nu”, a spus șeful statului.

 

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Lucian Romascanu