Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Romașcanu: PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Data va fi stabilită după 17 iulie

Lucian Romașcanu: PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Data va fi stabilită după 17 iulie

Un articol de: Traian Avarvarei - 08 Iul 2020, 17:14
Lucian Romașcanu: PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Data va fi stabilită după 17 iulie Politică

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Anunțul a fost făcut, miercuri, de purtătoruld e cuvânt al social-democraților Lucian Romașcanu.

 

 

 

PSD, moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a declarat, miercuri, că social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă decizia asupra datei va fi luată după 17 iulie.

Potrivit acestui, un criteriu important în luarea unei decizii în acest sens va fi compoartamentul Executivului liebral cu privire la o posibilșă reîntoarcere la starea de alertă cauzată de Covid-19.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

„Rămâne de stabilit momentul când va fi depusă moţiunea de cenzură, în funcţie de cum vede Guvernul starea de alertă. Va fi depusă şi depinde foarte tare de starea de alertă. A fost o decizie încă de la început a PSD de a nu perturba măsurile necesare în perioada pandemiei, printr-o moţiune de cenzură. Rămâne de văzut când se va încheia starea de alertă. O decizie va fi luată privind depunerea ei, după data de 17 iulie”, a declarat Lucian Romaşcanu, la finalul reuniunii BPN al PSD de miercuri, potrivit news.ro.

 

 

 

PSD nu a fost de acord cu prelungirea stării de alertă

 

 

 

Amintim că PSD a depus la CCR o sesizare privind un posibil conflict constituțional între Parlament și Guvern pe tema prelungirii stării de alertă de către Executiv prin Hotărâre fără a cere încuviințarea Legislativului.

La mijlocul lunii iunie, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că Guvernul PNL nu a consultat Parlamentul când a decis prelungirea stării de alertă și a vorbit pentru prima dată de îndepărtarea guvernului PNL.

“Am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertaări ale românilor, lucru stipulat în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament.

În fața acestui abuz vom face o trimitere la Curtea Constituțională, o sesizare, și vă anunț că începând de astăzi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru moțiunea de cenzură pe care o vom depune în prima zi după ce starea de alertă se va încheia”, a anunțat președintele interimar al PSD.

 

 

 

Guvernul a prelungit starea de alertă, fără aprobarea Parlamentului

 

 

 

Amintim că Executivul a trimis în data de 16 iunie către Parlament Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, cu mențiunea „spre informare”, nu „spre aprobare”, situație în care nu a mai fost nevoie ca aleșii să aprobe extinderea acestei stări cu încă 30 de zile.

Legea nr. 55 din 2020 prevede că deputații și senatorii trebuie să valideze doar instituirea stării de alertă, nu și prelungirea.

Această mișcare a liberalilor a dat peste cap planurile liderilor PSD care au susținut de mai multe ori că nu sunt de acord cu prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, ci doresc instituirea unei așa-numite ”stări intermediare”, pentru doar 15 zile.

 

Citeşte mai multe despre:   motiune de cenzura,   PSD,   Lucian Romascanu