Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lucian Şova anunţă că proiectul Centurii Capitalei a fost trimis la Bruxelles săptămâna trecută: Premierul Dăncilă susţinea că acest lucru se întâmplă din 15 octombrie

Lucian Şova anunţă că proiectul Centurii Capitalei a fost trimis la Bruxelles săptămâna trecută: Premierul Dăncilă susţinea că acest lucru se întâmplă din 15 octombrie

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 21:08
Lucian Şova anunţă că proiectul Centurii Capitalei a fost trimis la Bruxelles săptămâna trecută: Premierul Dăncilă susţinea că acest lucru se întâmplă din 15 octombrie Politică

Lucian Şova, ministrul demisionar de la Transporturi, a precizat joi seară că proiectul Centurii Capitalei a fost trimis căter Comisia Europeană pentru a obţine finanţare europeană. 
Proiectul de infrastructură integrată a Zonei Orbitale București va putea obține finanțare de la UE în valoarea de un  miliard de euro.

”A fost trimis de săptămâna trecută, în sensul de recepționat de Bruxelles. Când a fost transmisă afirmația că a fost trimis proiectul, practic interpretarea corectă este că a început încărcarea proiectului în sistemul electronic al Comisiei Europene (…) Proiectul e acolo că nu merge cu camionul”, declarat Șova,  la Antena 3.

Acest anunţă dă dreptate europarlamentarul liberal Siegfried Mureşat care a dezvăluit cum premierul Viorica Dăncilă a minţit când a afirmat că proiectul va fi transmis Comisiei Europene în data de 15 octombrie.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, declara acum două luni că dosarul privind modernizarea din fonduri europene a centurii Bucureștiului la nivel de autostradă este deja gata și va fi transmis Comisiei Europene în data de 15 octombrie. Prim-ministrul Dăncilă a mințit. Comisia Europeană a răspuns la o interpelare scrisă pe care i-am adresat-o în care spune că nu s-a depus nicio cerere de finanțare până în prezent pentru centura Bucureștiului, proiectul fiind încă în curs de elaborare”, a declarat Siegfried Mureșan, conform g4media.ro.

De altfel, şi comisarul european Corina Creţu a arătat în 15 noiembrie că Ministerul Transporturilor ar fi anunțat că mai multe proiecte au fost aprobate spre finanțare, însă ele nici măcar n-ar fi ajuns la Comisie.

„Să spui că s-a aprobat M6 când nici acum nu e aprobat şi s-au dat cred că trei comunicate de presă de către Ministerul Transportului că e aprobat… Nici acum nu e aprobat M6! Centura Bucureştiului (…) Să spui în guvern, televizat, în direct, că Centura Bucureştiului e la Comisie? Nu e primită Centura Bucureştiului la Comisie. Noi nu avem sub analiză decât acest M6, care este sub analiză… metroul de la Gara de Nord la aeroport”, a spus comisarul, citat de Adevărul.
 

Citeşte mai multe despre:   Lucian Sova,   Viorica Dancila,   Corina Cretu,   Siegfried Muresan