Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: 743 de milioane lei pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și salariile asistenților personali (VIDEO)

Ludovic Orban: 743 de milioane lei pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și salariile asistenților personali (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 04 Dec 2020, 14:56
Ludovic Orban: 743 de milioane lei pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și salariile asistenților personali (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri figurează hotărârea pentru echilibrarea bugetelor locale, vizând plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități și salariile asistenților personali, a anunțat premierul Ludovic Orban în debutul reuniunii de la Palatul Victoria, când a explicat că este vorba de o sumă de 743 de milioane de lei.

Ludovic Orban, despre plata indemnizațiilor în cazul persoanelor cu dizabilități

 

„Va trebui să gândim un mecanism, pentru că nu cred că putem accepta ca, de fiecare dată, pe final de an, Guvernul să trebuiască să dea sume din echilibrare, în condiţiile în care există obligaţie legală de cuprindere în bugetele locale a sumelor necesare pentru plata indemnizaţiilor. Sigur, sunt persoane vulnerabile, care se află într-o situaţie foarte dificilă şi nu putem să ne permitem să îi lăsăm fără venituri, dar, pe de altă parte, trebuie să existe o responsabilitate din partea primarilor în ce priveşte alcătuirea bugetelor locale, astfel încât să asigure resursele financiare pentru aceste plăţi, iar noi, evident, trebuie să asigurăm cota parte de cofinanţare de 60%, care a fost decisă prin legea bugetului de stat. Aici nu ştiu dacă nu ar fi bine să schimbăm un pic sistemul, dar nu e momentul unei discuţii. Deci, am alocat aproape 750 de milioane către localităţi pentru a le permite plata indemnizaţiilor”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai menţionat că această sumă urmează să fie alocată din fondul de rezervă al Guvernului.

 

 

Schema de ajutor de stat pentru HoReCa, tot în ședința de Guvern de vineri

 

Tot vineri, prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit și despre schema de ajutor de stat pentru HoReCa, care prevede că antreprenorii din HoReCa și turism vor primi 20% din diferența cifrei de afaceri din 2020 față de anul precedent.

„Avem un angajament, acela de a adopta Ordonanța de Urgență privind schema de ajutor de stat privind domeniul HoReCa", a afirmat Ludovic Orban

Inițiativa, spune Daniela Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, „se referă la HoReCa și agențiile de turism. Le vom da 20% din pierderea pe care au avut-o în 2020 față de 2019. De asemenea, avem și memorandumul privind un ajutor de stat din fonduri pentru întreprinderea companiilor a căror activitate care a fost suspendată temporar, chiriile din mall-uri”.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban