Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: "Suntem categoric împotriva oricărei forme de autonomie care nu are legătură cu autonomia locală"

Ludovic Orban, despre autonomia Ţinutului Secuiesc: "Suntem categoric împotriva oricărei forme de autonomie care nu are legătură cu autonomia locală"

Un articol de: - 18 Mar 2018, 17:01
Politică

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a lansat un atac dur la adresa pretenţiilor de autonomie ale minorităţii maghiare. 
El s-a pronunţat împotriva oricărei forme de autonomie care nu are legătură cu autonomia locală şi susţine că orice proiect de lege în acest sens este "total neinspirat" în anul Centenarului Marii Uniri. 

"România este una dintre ţările care are cele mai generoase prevederi privind respectarea drepturilor minorităţilor. Noi susţinem drepturile individuale ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Susţinem autonomia locală ca şi principiu în organizarea statului român, consfinţit şi de Constituţie. Suntem categoric împotriva oricărei alte forme de autonomie care nu are legătura cu autonomia locală. Suntem categoric împotriva oricărei forme de autonomie care nu are legătură cu autonomia locală. Ca atare suntem categoric împotriva unui astfel de proiect de lege şi chiar mi se pare în anul în care sărbătorim Centenarul Mari Uniri mi se pare un proiect de lege total neinspirat care nu va avea darul să creeze mai multă întelegere şi armonie", a afirmat duminică Ludovic Orban, la sediul central al PNL, potrivit Agerpres. 

Pe ordinea de zi a Comisiei de administraţie a Camerei Deputaţilor este înscrisă pentru marţi Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   Tinutul Secuiesc,   autonomie