Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban sare în apărarea lui Mugur Isărescu: Atacurile la adresa BNR - "absolut mizerabile"

Ludovic Orban sare în apărarea lui Mugur Isărescu: Atacurile la adresa BNR - "absolut mizerabile"

Un articol de: - 17 Apr 2018, 08:20
Ludovic Orban sare în apărarea lui Mugur Isărescu: Atacurile la adresa BNR - "absolut mizerabile" Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban, a sărit în apărarea guvernatorului Mugur Isărescu, calificând atacurile PSD la adresa Băncii Naţionale a României (BNR) drept "absolut mizerabile". 
Orban mai susţine că se doreşte ca Banca Centrală să fie făcută responsabilă pentru "toate derapajele economice provocate de actul de guvernare".

"Ei urmăresc două lucruri: să pună mâna pe Banca Naţională când expiră mandatul guvernatorului Isărescu, care (...) nu este subordonat lor şi menţine o linie de politică a Băncii Naţionale în care nu vrea să asculte comenzile. Şi al doilea obiectiv: vor să dea vina pe Banca Naţională pentru toate derapajele economice provocate de actul de guvernare, pentru creşterea inflaţiei, pentru creşterea dobânzilor ş.a.m.d (...) (Cei de la BNR, n.r.) Au echilibrat cât de cât (...), pentru că s-ar fi prăbuşit leul în raport cu euro la presiunea uriaşă generată de deficitul comercial şi de toate celelalte măsuri aberante care sunt generate de ei. Resping categoric aceste atacuri împotriva Băncii Naţionale", a spus Ludovic Orban, conform Agerpres.

Mai mult, liderul PNL consideră că actuala guvernare este "o catastrofă".
"Guvernarea asta este o catastrofă şi se vede în toate datele economice. (...) La ora actuală, au dinamitat spitalele. Sănătatea populaţiei este în pericol, pentru că în spitale este o furie generalizată, au ajuns să se certe între ei. (...) Uitaţi-vă ce au făcut în mediul universitar. (...) Pentru prima oară, după o lungă perioadă de timp, i-au pus cap în cap pe rectorii, pe profesorii şi pe studenţii de la universităţi, călcând în picioare orice fel de echilibru în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare prin hotărârea de guvern pentru învăţământul superior", a mai afirmat Orban.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   BNR,   Mugur Isarescu