Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: "Bucureştiul este dator Moldovei"

Ludovic Orban: "Bucureştiul este dator Moldovei"

Un articol de: - 17 Mar 2018, 17:17
Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban, a susţinut, sâmbătă, că Executivul este dator Moldovei şi a arătat că autorităţile trebuie să aibă ca prioritate rezolvarea unor probleme care nu pot fi realizate decât cu investiţii serioase, cu încurajarea locării afacerilor în Moldova, prin finanţarea unui învăţământ de calitate şi realizarea de investiţii în Sănătate. 

El a adăugat că investiţiile în Sănătate trebuie să vizeze, în primul rând, un spital regional şi modernizarea şi dotarea tuturor celorlalte unităţi sanitare din sistem. 

Potrivit lui Orban, sunt necesare o politică fiscală care să stimuleze antreprenorii din Moldova în dezvoltarea afacerilor şi asigurarea marilor proiecte de infrastructură. 

Preşedintele PNL a amintit că există un Master Plan de Transport adoptat oficial, ce creează "obligativităţi" pentru România în faţa partenerilor europeni. 
"Nu se poate spune că nu s-a adoptat, problema este că actualul Guvern nu respectă acest master plan punând în pericol finanţările europene pentru investiţiile în infrastructură. Vă aduc aminte că pe 2016 - 2020, în acest Master Plan, în care e considerată o prioritate autostrada Târgu Mureş - Iaşi, era obligaţia asumată de Guvernul României, să facă tronsonul Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni. Aşa este prevăzut în Master Planul de Dezvoltare al României. Ştiu despre ce vorbesc, avem nevoie de patru - cinci ani de zile ca să facem întreaga infrastructură necesară", a susţinut, la Bacău, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a participat la întâlnirea regională a organizaţiilor liberale din Moldova.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Moldova,   Stiri Bucuresti,   Stiri Bacau,   PNL