Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, către Marcel Vela, în ședința de Guvern: Trebuie schimbați fără menajamente șefii de poliție care nu iau măsuri împotriva rețelelor infracționale (VIDEO)

Ludovic Orban, către Marcel Vela, în ședința de Guvern: Trebuie schimbați fără menajamente șefii de poliție care nu iau măsuri împotriva rețelelor infracționale (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Aug 2020, 18:37
Ludovic Orban, către Marcel Vela, în ședința de Guvern: Trebuie schimbați fără menajamente șefii de poliție care nu iau măsuri împotriva rețelelor infracționale (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Guvernul s-a reunit în ședință, vineri, iar premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, că trebuie schimbați „fără niciun fel de menajament” șefii de poliție care nu iau măsuri împotriva rețelelor infracționale. În cadrul aceleiași întruniri guvernamentale, liberalii ar putea adopta mai multe proiecte de act normativ, printre care hotărârea pentru prelungirea stării de alertă, o ordonanță pentru punerea în aplicare a rectificării bugetare, dar și o serie de măsuri cu privire la desfășurarea noului an școlar.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Dialog între Ludovic Orban și Marcel Vela în timpul ședinței de Guvern, în direct pe B1 TV


 

„Domnule ministru Vela, am văzut că ați capturat și ați reușit extrădarea. Aici vreau să vă încurajez, să transmiteți Poliției, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva rețelelor infracționale, împotriva clanurilor interlope. Fără menajamente, toleranță zero față de infracționalitate”, a afirmat Ludovic Orban, în deschiderea dialogului cu Marcel Vela.

De partea cealaltă, ministrul Afacerilor Interne a răspuns: „Am înțeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!”.

În replică, Ludovic Orban a declarat: „Nu sunteți cu ochii pe ei, că dacă acum vă uitați la ei, vă dați seama... trebuie să fiți cu altceva pe ei!”.

„Și cu legea, evident!”, a punctat Marcel Vela.
 

Trebuie schimbați fără menajamente șefii de poliție care nu iau măsuri împotriva rețelelor infracționale, îi spune prim-ministrul șefului MAI


 

Premierul i-a explicat că ministrului că, în lupta pentru combaterea infracționalității, este necesar să asigure „o bună colaborare cu toți factorii instituționali care sunt implicați în acest efort, atât de la cunoașterea efectivă a grupurilor infracționale, cât și colaborarea cu justiția, cu procurorii, cu instanțele, astfel încât să fim extrem de eficienți în orice intervenție. Acolo unde sunt șefi de poliție – și voi puteți cunoaște lucrul acesta – care nu iau măsurile împotriva acestor rețele infracționale trebuie schimbați fără niciun fel de menajament”.

Ministrul Marcel Vela a menționat că a „demarat mai multe controale și chiar la nivelul Municipiului București este trimis Corpul de control al ministrului, pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidență în ultima perioadă”.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

În conchiderea dialogului, Ludovic Orban a spus: „Adică la nivelul secțiilor de poliție, unde, să zic, se face legătura directă, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, iar aici aveți structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări și de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbările”.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Marcel Vela