Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, după decizia CCR privind comisia SPP: "Nu poţi să calci în picioare, aşa cum vrei tu, orice instituţie a statului român"

Ludovic Orban, după decizia CCR privind comisia SPP: "Nu poţi să calci în picioare, aşa cum vrei tu, orice instituţie a statului român"

Un articol de: - 03 Apr 2018, 15:56
Ludovic Orban, după decizia CCR privind comisia SPP: "Nu poţi să calci în picioare, aşa cum vrei tu, orice instituţie a statului român" Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacţionat marţi, după lovitura încasată de PSD din partea Curţii Constituţionale a României (CCR), care a declarat neconstituţională comisia SPP.
Orban consideră că o "nouă tentativă a PSD de a distruge credibilitatea şi imaginea unei instituţii" s-a izbit de decizia CCR şi afirmă că social-democraţii încearcă "să calce în picioare orice instituţie a statului român în dispreţ faţă de Constituţie".

"PNL salută decizia CCR prin care a declarat neconstituţional demersul de constituire a comisiei de anchetă a SPP. Iată, că din nou, la a 12-a sesizare CCR ne dă dreptate în bătălia cu PSD şi asigură, de fapt, respectarea Constituţiei, toate legile adoptate de Parlament şi toate hotărârile Parlamentului. (...) Iată că o nouă tentativă a PSD de a distruge credibilitatea şi imaginea unei instituţii care încă nu a fost capturată de PSD se izbeşte de decizia Curţii Constituţionale care practic arată că nu poţi să calci în picioare, aşa cum vrei tu, orice instituţie a statului român în dispreţ faţă de Constituţie şi în dispreţ faţă de activitatea efectivă a instituţiei respective", a afirmat Orban, la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, conform Agerpres.

Preşedintele liberalilor a explicat motivele pentru care s-a solicitat CCR declararea drept neconstituţională a înfiinţării acestei comisii.
"Ceea ce am solicitat şi am considerat că este neconstituţional - vom aştepta motivarea Curţii - este în primul rând că aceste comisii de anchetă nu pot să ancheteze persoane, ci fapte şi instituţii, iar al doilea temei important al sesizării a fost acela că oricum prin lege controlul asupra SPP exercitat de Parlament se exercită în mod expres prin intermediul comisiilor de apărare din Camera Deputaţilor şi din Senat", a mai spus Ludovic Orban.

CCR a admis marţi sesizările PNL şi USR privind înfiinţarea Comisiei de anchetă a activităţii şefului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), Lucian Pahonţu (Detalii AICI).
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   CCR,   PSD,   SPP,   Lucian Pahontu