Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Credeți că mitingul din Piața Victoriei s-a născut din senin? Există un adevărat bombardament de informații false, care se regăsește și în alte societăți europene (VIDEO)

Ludovic Orban: Credeți că mitingul din Piața Victoriei s-a născut din senin? Există un adevărat bombardament de informații false, care se regăsește și în alte societăți europene (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Iul 2020, 22:43
Ludovic Orban: Credeți că mitingul din Piața Victoriei s-a născut din senin? Există un adevărat bombardament de informații false, care se regăsește și în alte societăți europene (VIDEO) Foto: Inqum Photos / George Călin Politică

Ludovic Orban a sugerat că mitingul din Piața Victoriei, la care s-au adunat sute de persoane pentru a protesta împotriva proiectului privind carantina și izolarea, a fost pregătit din timp și a mărturisit că nu înțelege nemulțumirile legate de portul măștii, în condițiile în care aceasta este „principala formă de apărare” împotriva COVID-19. În direct pe B1 TV, duminică seară, premierul a declarat că „un adevărat bombardament de informații false”, prin care este negată existența noului coronavirus.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Ludovic Orban, despre protestul din Piața Victoriei și „bombardamentul” de informații false


 

„Din păcate, ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. Este un adevărat bombardament de informații false. Negaționiștii, cei care neagă existența virusului, cei care sunt promotorii teoriei conspirației. O mulțime de lansatoare de astfel de mesaje pur și simplu transmit foarte intens și foarte bine gândit acest set de mesaje, care instigă lumea să nu respectă niște reguli care sunt respectate în mod firesc”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Întrebat de Tudor Mușat cine sunt aceste „lansatoare” la care face referire, demnitarul a răspuns: „Multe tipuri de lansatoare. Credeți că s-a născut mitingul din Piața Victoriei din senin?  A fost pregătit, sunt niște pagini, site-uri de pe care s-a făcut mobilizarea la miting. Eu, sincer, nici nu înțeleg de ce au protestat, că nu vor să poarte mască? Păi, purtatul măștii este principala formă de apărare împotriva virusului. (...) Sunt anumite tipuri de mesaje”.
 

Mesajele de acest gen se regăsesc și alte societăți europene, susține premierul


 

Prim-ministrul susține că mesajele prin care este negată existența virusului se regăsesc și în alte societăți din spațiul european „și parcă nu poate fi o coincidență să aibă cam același conținut.

„Sunt anumite tipuri de mesaje și e interesant că nu există numai la noi. Ele sunt lansate și în alte societăți europene și parcă nu poate fi o coincidență să aibă cam același conținut. Sigur, în limba română lansate și lansate în general de niște personaje care au istorii interesante. Singurul mesaj pe care îl transmit este să nu se ia după astfel de mesaje. E interesant că unele sunt clipuri, clipuri care instigă la refuzul de a purta mască, care arată clar că au fost filmate, că s-au cheltuit bani ca să se filmeze astfel de clipuri, în care se pompează în sponsorizare, care nu se rostogolesc simplu. Ca să nu mai zic că există și anumiți vectori de mesaj, inclusiv în media, care pur și simplu susțin acest mesaj aberant. Parcă obiectivul acestui mesaj este să se genereze un număr cât mai mare de îmbolnăviri și să existe o pierdere a încrederii cetățenilor în autorități. Îmi pare rău, cred că defapt urmăresc niște obiective perverse, nu obiectivul în sine”, a adăugat Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban