Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban şterge pe jos cu Guvernul: Cu siguranţă, starea bugetului este CRITICĂ. PSD-ALDE au TOCAT BANII pe pomeni electorale

Ludovic Orban şterge pe jos cu Guvernul: Cu siguranţă, starea bugetului este CRITICĂ. PSD-ALDE au TOCAT BANII pe pomeni electorale

Un articol de: B1.ro - 17 Noi 2018, 15:04
Ludovic Orban şterge pe jos cu Guvernul:  Cu siguranţă, starea bugetului este CRITICĂ. PSD-ALDE au TOCAT BANII pe pomeni electorale Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat sâmbătă un atac devastator la adresa actualei guvernări. 
Liberalul susţine că starea bugetului este una critică şi că, de la preluarea guvernării şi până astăzi, PSD-ALDE au luat credite imense de la bănci şi au "tocat" banii, fără să facă investiţii.

"Până astăzi, de la preluarea guvernării, PSD-ALDE au contractat credite în valoare de 18,5 miliarde de euro, fără ca din banii aceştia să se construiască un tronson de autostradă sau un tronson de cale ferată, să se asigure navigabilitatea pe Dunăre, să construiască un spital regional. Banii au fost tocaţi pe subvenţii, pe pomeni sociale şi pe plăţi în sectorul public, care nu aduc niciun fel de dezvoltare României", a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Sighetu Marmaţiei, potrivit Agerpres. 

"Cu siguranţă, starea bugetului este critică, lucru care, de altfel, este relevat în opiniile exprimate de toţi specialiştii, iar creşterea deficitului bugetar, creşterea datoriei publice nu reprezintă altceva decât o povară pe umerii noştri, ai fiecărui cetăţean, o povară pe care va trebui să o ducem 10, 15, 20 de ani de acum înainte, iar dacă nu reuşim să dăm jos de la putere acest Guvern această povară va creşte", a continuat Orban .

Potrivit liderului liberal, băncile au tot interesul să împrumute Guvernul pentru că randamentele la termen sunt eficiente.

"Băncile vor acorda credite, băncilor le convine să dea credite Guvernului, pentru că ştiu că Guvernul îşi plăteşte datoriile. Ba chiar le convine să dea, pentru că Guvernul se împrumută la 5,6 - 5,7 randament la titluri, ceea ce reprezintă un cost al finanţării extrem de mare şi băncilor le convine să crediteze Guvernul, decât să dea 1.000 de credite la 1.000 de companii sau 10.000 de credite la 10.000 de persoane fizice, astfel încât să folosească banii deponenţilor. (...) Pentru Guvern este rău este că a ajuns în situaţia să se împrumute pentru a face faţă unor cheltuieli pentru care nu are veniturile necesare", a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL participă la cursurile Şcolii Memoriale "Gh. I. Brătianu", organizată anual în Sighetu Marmaţiei. 
Sâmbătă dimineaţă, Ludovic Orban şi cursanţii s-au deplasat la Cimitirul Săracilor pentru a depune o coroană de flori şi a păstra un moment de reculegere în memoria celor morţi în anii comunismului în temniţa din Sighet.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PSD,   ALDE