Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Cum să mai guverneze PSD? 7 ani au risipit resurse uriaşe și investiţii majore

Ludovic Orban: Cum să mai guverneze PSD? 7 ani au risipit resurse uriaşe și investiţii majore

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Dec 2020, 22:40
Ludovic Orban: Cum să mai guverneze PSD? 7 ani au risipit resurse uriaşe și investiţii majore Foto: Ludovic Orban / Facebook Politică

Premierul Ludovic Orban a catalogat drept „glumă” afirmația social-democratului Mihai Tudose potrivit căreia, după alegerile parlamentare, PSD ar putea avea un guvern minoritar. Președintele PNL a precizat că PSD nu mai are nicio șansă să ajungă la guvernare și are convingerea asta deoarece e în contact permanent cu oamenii și știe ce gândesc.

 

Ludovic Orban e convins că PSD nu mai are nicio șansă la guvernare

 

„Guvernul se va forma în funcţie de voinţa oamenilor. Cum să mai guverneze PSD? E exclus să guverneze PSD. Asta cred că a spus-o aşa, în glumă, să arate că noi suntem un guvern minoritar. Eu cunosc pulsul oamenilor, sunt în contact permanent cu oamenii. PSD nu mai are nicio şansă!”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, pentru RTV.

Orban a spus apoi că liberalii sunt cei care au reușit să oprească guvernarea PSD, care făcea doar rău țării: „În 2016, oamenii au votat PSD pentru ceva şi au primit altceva. După trei ani, am reuşit să oprim guvernarea PSD, care literalmente făcea rău României din toate punctele de vedere.  Noi şi am guvernat România într-o perioadă de criză gravă, criză pandemică, criză economică, secetă”. 

Ludovic Orban a precizat apoi, din nou, că este exclus ca PNL să negocieze cu PSD, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Au fost șapte ani, într-o perioadă de creştere economică și au risipit oportunităţi uriaşe, resurse uriaşe, investiţii majore. Nu au folosit fondurile europene, au alungat investitorii printr-un mesaj complet împotriva mediului de afaceri, au bulversat literalmente mediul economic”, a mai afirmat Orban despre social-democrați.

În cadrul aceleiași emisiuni, premierul a dat asigurări că România nu va intra în carantină totală după alegerile parlamentare: „Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu își poate permite așa ceva, din punct de vedere economic, din punct de vedere al perioadei care urmează. Așa ceva nu se va întâmpla. Este o bazaconie, este, de fapt, o minciună de campanie în încercarea de a reduce susținerea pentru PNL.

 

Mihai Tudose, despre o eventuală guvernare minoritară PSD

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Reacția președintelui PNL, Ludovic Orban, vine după ce, tot miercuri, vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a susținut că social-democrații vizează să obţină la alegerile parlamentare peste 35%, scor care le-ar permite să îşi asume un guvern minoritar.

„Dacă acel sondaj va ieşi aşa cum credem şi sperăm noi, cu un scor foarte bun pentru PSD, peste 35%, ţinând cont şi de redistribuiri, să vedem cine nu intră în Parlament, poate ne apropiem de 40% după redistribuire. Să vedem ce fac ceilalţi şi atunci politica de alianţe sau poate fi un guvern minoritar cu susţinere parlamentară”, declarase Mihai Tudose, fost premier PSD, într-o conferință de presă.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   PSD,   Mihai Tudose,   guvern minoritar