Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: „Dacă USR ia vreo decizie să facă vreo înțelegere cu PSD, se sinucide” / Despre înțelegerile PSD-USR la nivel local: „Știu, au greșit” (VIDEO)

Ludovic Orban: „Dacă USR ia vreo decizie să facă vreo înțelegere cu PSD, se sinucide” / Despre înțelegerile PSD-USR la nivel local: „Știu, au greșit” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Noi 2020, 23:36
Ludovic Orban: „Dacă USR ia vreo decizie să facă vreo înțelegere cu PSD, se sinucide” / Despre înțelegerile PSD-USR la nivel local: „Știu, au greșit” (VIDEO) foto: gov.ro Politică

Premierul Ludovic Orban, președintele PNL, nu crede în posibilitatea de a se coagula o majoritate parlamentară între USR-PLUS și PSD după alegerile din 6 decembrie, deși recunoaște că au existat înțelegeri la nivel local între aceste formațiuni. „Au greșit, pentru că în momentul în care USR face orice înțelegere, în orice localitate, cu PSD, în momentul respectiv își pierd două treimi din votanți”, a explicat liderul liberalilor.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ludovic Orban, pe B1 TV: „Dacă USR ia vreo decizie să facă vreo înțelegere cu PSD, se sinucide”

 

Întrebat la „Dosar de politician”, joi seară, cum s-ar replia PNL în scenariul în care PSD și USR ar veni cu o majoritate parlamentară, Ludovic Orban a răspuns: „Această ipoteză nu cred că este posibilă. Pentru că ar fi împotriva voinței exprimate de cetățeni. De altfel, PSD astăzi n-are cu cine să facă majoritate, după părerea mea. Este într-o stare de izolare politică și e normal să fie așa. După ultimii șapte ani de guvernare, între 2012 și 2019, PSD e normal să fie în izolare politică, pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în acești șapte ani de zile, PSD trebuie să stea departe de putere o lungă perioadă de timp”.

Când Silviu Mănăstire a scos în lumină că între social-democratul Vasile Dâncu și Dacian Cioloș de la USR-PLUS ar exista o „relație bună”, președintele PNL a afirmat: „Ei au fost colegi de Guvern. Bun, dar asta a fost în 2016”.

Referitor la faptul că, la nivel local, ar fi existat anumite înțelegeri între PSD și USR, Ludovic Orban a declarat: „Știu, au greșit. Au greșit, pentru că în momentul în care USR face orice înțelegere, în orice localitate, cu PSD, în momentul respectiv își pierd două treimi din votanți. Pentru că votanții USR de fapt ca profil sunt mai degrabă votanți – chiar dacă USR-PLUS nu e definit doctrinar – de dreapta, mai degrabă ca opțiune sunt votanți anti-PSD, împotriva modului de a face politică PSD. Dacă USR ia vreo decizie să facă vreo înțelegere cu PSD, se sinucide”.

PNL este formațiunea care a luat „decizia de a nu face nicio înțelegere post-electorală” cu PSD, a amintit Ludovic Orban.

„Decizia de a nu face nicio înțelegere post-electorală cu PSD este decizia Partidului Național Liberal, pe care am luat-o clar, limpede în Biroul Politic Național, e o decizie unanimă. După părerea mea, PSD trebuie să stea departe de putere încă cel puțin 10 ani de zile, dacă nu și mai mult. Destul au făcut României în 30 de ani! Au blocat orice dezvoltare, ne-au stricat toate relațiile, n-am putut să fructificăm avantajele prezenței în Uniunea Europeană, Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, prezenței în NATO, n-am putut să valorificăm o mulțime de alte oportunități în toată această perioadă. PSD a ținut România pe loc – mai mult decât atât, a distrus în mare parte multe sisteme publice din România și a blocat orice fel de reformă, orice fel de modernizare, fiind practic un partid al sărăciei, care se simte bine acolo unde oamenii sunt săraci. Noi ne dorim ca niciun român să nu mai fie sărac! România trebuie să ofere o șansă fiecărui om. Programul acesta de guvernare este despre oameni, despre cum ajutăm oamenii să poată să trăiască mai bine, să își dobândească o meserie, să se poată recalifica dacă meseria pe care o au nu își găsește loc pe piață, să poată să aibă unde să își aleagă un loc de muncă prin investiții, prin generarea de locuri de muncă, să dinamizeze toate forțele creatoare ale societății, să crească competitivitatea economiei românești. PSD n-a făcut altceva decât să promită marea cu sarea oamenilor și s-a văzut foarte clar”, a spus președintele PNL.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   USR,   PSD