Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor: Trei săptămâni a fost o nebunie, toată lumea a fost speriată și vedem că nu s-a întâmplat nimic / Despre lipsa tabletelor: Cheltuielile se fac de autoritățile locale

Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor: Trei săptămâni a fost o nebunie, toată lumea a fost speriată și vedem că nu s-a întâmplat nimic / Despre lipsa tabletelor: Cheltuielile se fac de autoritățile locale

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 15 Sep 2020, 11:37
Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor: Trei săptămâni a fost o nebunie, toată lumea a fost speriată și vedem că nu s-a întâmplat nimic / Despre lipsa tabletelor: Cheltuielile se fac de autoritățile locale Politică

Premierul Ludovic Orban a insistat, marți, că elevii sunt în siguranță în școli, căci au fost luate toate măsurile pentru reducerea pe cât posibil a riscului de răspândire a coronavirusului. Cât despre lipsa tabletelor, acesta a precizat că e sarcina autorităților locale să facă achizițiile, urmând ca apoi banii să fie decontați. Orban a ținut să sublinieze că nu s-a adeverit niciunul dintre scenariile vehiculate în ultimele săptămâni, care i-au speriat pe părinți.

 

Ludovic Orban, despre lipsurile de la începutul noului an școlar

 

Marți, prim-ministrul Ludovic Orban a insistat pe rolul autorităților locale în buna desfășurare a anului școlar, în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta a precizat că ele trebuie să-și facă datoria, cu atât mai mult cu cât beneficiază de fonduri de la Guvern. Orban a mai spus că Executivul a stabilit câteva reguli de prevenire a răspândirii bolii, dar altele au fost stabilite la nivel de școală, în funcție de specificul locului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Deci fiecare școală a avut propria organizare. Școala nu poate să controleze ce se întâmplă în afara școlii. Fiecare director, diriginte, învățător a comunicat cu părinții și s-au stabilit anumite reguli. Ele nu sunt standard, nu sunt peste tot la fel. Noi am impus niște reguli care au fost respectate. Toate sălile au fost pregătite, dezinfectate, au fost măști, copiii au purtat măști, distanțarea fizică, atât cât e posibil în structura școlilor așa cum e ea. 

Noi am luat toate măsurile pentru a sprijini autoritățile locale, pe lângă alocările pe care le-a făcut din Fondul de rezervă. Încă de aucm o lună am alocat prin OUG 175 de milioane. Autoritățile știu că pot deconta orice cheltuială cu tablete. Tabletele sunt două tipuri: cele care pot fi achiziționate de autoritățile locale sau de școli, pentru care se decontează în limita a 100 de milioane de euro, și sunt tablete achiziționate de ONAC în sistem centralizat, pentru care s-a semnat contract pentru 82.000. Sigur că ele vor fi direcționate în regiuni, astfel încât să ajungă la școli în cursul aceste săptămâni. Repet: cheltuilelile se fac de autoritățile locale.

Tabletele achiziționate prin licitație ar trebui să suplineze în locurile unde nu s-au luat suficiente. Sunt 500.000 de tablete ce pot fi achiziționate de autortiățile locale. Nici nu trebuie să facă licitație, ci prin achiziție directă. Sunt primari gospodari care au luat deja.

Trei săptămâni a fost o nebunie, parcă era prezentată o deschidere de an școlar... Toată lumea a fost speriată și nu s-a întâmplat cum au fost prezentate evenimentele. Vedem peste două săpămâni. Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

La școală, copiii sunt în sguranță, poartă mască sunt supravegheați, riscul e minim. La școală, copiii sunt mai în siguranță decât când sunt liberi”, a afirmat Ludovic Orban.

 

Școlile s-au redeschis în plină epidemie de coronavirus

 

Anul școlar 2020-2021 a început în plină epidemie. Măsuri speciale au fost luate pentru a preveni răspândirea virusului, dar în multe unități de învățământ punerea lor în practică s-a dovedit a fi o adevărată provocare din lipsă de spațiu, de cadre didactice și tehnologie.

În noul an școlar, elevii și cadrele didactice vor trebui să respecte câteva reguli pentru a limita răspândirea coronavirusului: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice de cel puțin 1 metru în interior, cu obligația purtării măștii, și cel puțin 1,5 metri în aer liber, atunci când nu este purtată masca, și igienizarea mâinilor. 

Scenariile de desfășurare a orelor:

  • Scenariul verde: Toți elevii vin în clase
  • Scenariul galben: Revin fizic la ore toți preșcolarii, elevii claselor primare și cei din clasele a VIII-a și a XII-a. În schimb, elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu sunt împărțiți: jumătate vin la școală, jumătate stau acasă și asistă la lecții online. La una - două săptămâni, se face rotația între cele două categorii.
  • Scenariul roșu: Toți elevii rămân acasă. Lecțiile se predau online
Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   tablete pentru elevi,   anul scolar 2020,   preventie coronavirus