Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre faptul că USR-PLUS nu l-ar mai vrea pe Florin Cîțu în funcția de premier: Noi îl sprijinim în continuare. Este premierul care reprezintă PNL (VIDEO)

Ludovic Orban, despre faptul că USR-PLUS nu l-ar mai vrea pe Florin Cîțu în funcția de premier: Noi îl sprijinim în continuare. Este premierul care reprezintă PNL (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 14 Apr 2021, 14:34
Ludovic Orban, despre faptul că USR-PLUS nu l-ar mai vrea pe Florin Cîțu în funcția de premier: Noi îl sprijinim în continuare. Este premierul care reprezintă PNL (VIDEO) Politică

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, miercuri, într-o declarație de presă la Parlament, despre situația apărută în interiorul coaliției de guvenare odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu, ministru USR-PLUS, din funcția de ministru al Sănătății. Orban dă asigurări că liberalii îl susțin în comtinuare pe Florin Cîțu în funcția de premier, în contextul în care, potrivit unor surse, cei de la USR-PLUS nu l-ar mai vrea pe Florin Cîțu în fruntea Executivului, reproșând faptul că premierul a luat decizia revocării lui Voiculescu fără consultarea coaliției.

 

Ce spune Ludovic Orban despre informația conform căreia USR-PLUS n-ar mai vrea să continue la guvernare într-o formulă în care Florin Cîțu este premier 

 

”Decizia de susținere în funcția de premier a domnului Florin Cîțu a fost o decizie, în primul rând a PNL, și apoi a formațiunilor politice din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ceea ce ne privește pe noi, PNL, când am luat decizia de a-l sprijini pentru poziția de premier, am analizat această candidatură și îl sprijinim în continuare. Este premierul care reprezintă PNL”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat ce vor face liberalii dacă cei de la USR-PLUS vor decide să plece de la guvernare, Ludovic Orban a răspuns: ”Din punctul de vedere al PNL, noi suntem angajați printr-un acord de guvernare, alături de parteneri, și decizia noastră foarte clară este de a menține această coaliție. Nu există la ora actuală o altă soluție politică pentru o majoritate guvernamentală care să poate să asigure o bună guvernare. (...) Sunt covins că nu există altă soluție politică nici pentru colegii noștri din USR-PLUS decât actuala coaliție de guvernare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Din punctul de vedere al lui Orban, nu există un motiv pentru care USR-PLUS să ceară schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de premier. 

”Nu este niciun motiv pentru o astfel de cerere privitoare la premier. Domnul Florin Cîțu a girat funcția de prim-ministru cu seriozitate, competență, cu responsabilitate. Chiar și faptul că și-a asumat o astfel de decizie arată că deși, evident, există astfel de riscuri în schimbarea unui ministru, pentru a funcționa Guvernul în condiții optime, și-a asumat această decizie, de a schimba un ministru care nu a acționat în cadrul coerent, în cadrul spiritului de echipă și pe baza obiectivelor care au fost stabilite”, a mai spus Ludovic OrbanS-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea să revină în funcția de premier în tot acest context, liderul PNL a răspuns: ”Prim-ministrul PNL este Florin Cîțu și PNL îl susține pe Florin Cîțu”.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Vlad Voiculescu,   Florin Citu