Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre Legile Justiției: Proiectul de lege este supus unei îmbunătățiri, astfel încât forma care rezultă să fie o expresie a unui consens politic între toate formațiunile din coaliție (VIDEO)

Ludovic Orban, despre Legile Justiției: Proiectul de lege este supus unei îmbunătățiri, astfel încât forma care rezultă să fie o expresie a unui consens politic între toate formațiunile din coaliție (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 06 Apr 2021, 17:26
Ludovic Orban, despre Legile Justiției: Proiectul de lege este supus unei îmbunătățiri, astfel încât forma care rezultă să fie o expresie a unui consens politic între toate formațiunile din coaliție (VIDEO) Politică

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că Legile Justiției trebuie să fie supuse unei analize serioase în cadrul coaliției, iar forma finală a acestora trebuie să fie ”o expresie a unui consens politic între toate formațiunile din coaliției”.

 

Ludovic Orban: Obiectivul nostru este ca Legile Justiției să aibă o formă care să răspundă tuturor exigențelor

 

”Obiectivul nostru este ca Legile Justiției să aibă o formă care să răspundă tuturor exigențelor pe care le avem privitor la independența justiției, liberul acces al cetățeanului la justiție, la funcționarea ca o putere de sine stătătoare în cele trei puteri ale statului a puterii judecătorești. Pentru acest obiectiv este nevoie ca proiectele de modificare a Legilor Justiției să fie realizate cu o dezbatere cât mai amplă și cu contribuția tuturor specialiștilor care pot să aibă un punct de vedere și, evident, a specialiștilor din cadrul coaliției de guvernare. Proiectul de lege este supus unei îmbunătățiri, unei analize și unei dezbateri la care vor participa specialiști din cadrul formațiunilor coaliției astfel încât forma care rezultă să fie o expresie a unui consens politic între toate formațiunile din coaliție.

Față forma actuală care este transmisă pe circuitul de avizare, toți acei specialiști pe care îi avem își vor prezenta punctele de vedere și evident că vom ajunge la o formă mai bună, care să reflecte cu adevărat viziunea noastră asupra evoluției sistemului de justiție din România. (...)

Aș vrea să mnu prezentați această chestiune ca pe o chestiune polemică. Eu cred că lucrurile sunt foarte limpezi, toată lumea a înțeles că aceste modificări trebuie să aibă loc prin procedura dezbaterii parlamentare și că pentru ca majoritatea care constituie coaliția să poată să adopte proiectele de lege, ele trebuie să fie dezbătute, analizate și aduse într-o formă care să coincidă cu punctele de vedere comune”, a declarat Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Ludovic Orban: Legile Justiției trebuie analizate cu seriozitate

 

Întrebat dacă forma finală va fi avizată de coaliție, liderul PNL a răspuns: ”Cu siguranță, deoarece acest proiect de lege este unul care va intra în dezbatera Parlamentului și trebuie să reflecte punctele de vedere și viziunea tuturor formațiunilor din coaliție”.

În ceea ce privește orizontul de timp în care pachetul de legi ale justiției ar putea ajunfe în Parlament, Ludovic Orban a precizat: ”Ele trebuie analizate cu seriozitate. Pe de altă parte, cred că și o analiză prea îndelungată poate să genereze o așteptare care să nu fie foarte favorabilă. Într-un termen rezonabil, de două-trei săptămâni, maxim o lună să ajungă în Parlament. Va ajunge ca proiect de lege adoptat de Guvern”.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat marți că pachetul cu Legile Justiției, pe care l-a trimis spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii, „are la bază viziunea guvernării anterioare, deci provine de la colegii din PNL”.

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Legile Justitiei