Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre nemulțumirile minerilor: „Situația foarte gravă se datorează unui ajutor de stat acordat în timpul guvernării PSD, care nu a fost folosit în conformitate cu reglementările de la nivel european" (VIDEO)

Ludovic Orban, despre nemulțumirile minerilor: „Situația foarte gravă se datorează unui ajutor de stat acordat în timpul guvernării PSD, care nu a fost folosit în conformitate cu reglementările de la nivel european" (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 23 Feb 2021, 15:53
Ludovic Orban, despre nemulțumirile minerilor: „Situația foarte gravă se datorează unui ajutor de stat acordat în timpul guvernării PSD, care nu a fost folosit în conformitate cu reglementările de la nivel european" (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a comentat pe marginea tensiunilor de la Lupeni. Președintele PNL susține faptul că minerii nu și-au mai primit banii cuveniți din cauza unei proaste gestionări a finanțelor din timpul guvernării PSD, care a condus aproape de colaps. 

„Situația foarte gravă în care se găsește Complexul Energetic Hunedoara se datoarează unui ajutor de stat care a fost acordat din perioada guvernării PSD, care nu a fost folosit în conformitate cu reglementările de la nivel european, iar Comisia Europeană a hotărât că Complexul Energetic Hunedoara este obligat să returneze acest ajutor de stat. Din momentul respectiv s-a ajuns într-un moment în care cheltuielile au depășit veniturile, firma a intrat în insolvență", a declarat Ludovic Orban.  

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministerul Energiei: „Nu se pregătesc concedieri"

 

Între timp, și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat noi măsuri cu privire la Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit acestuia, nu vor exista concedieri, cel puțin în viitorul apropiat. 

„Disctuăm despre un proiect de protecție socială a angajaților din Complexul Energetic Hunedoara. Dorim să regândim o reorganizare, astfel încât să ne iasă două companii viabile, două companii în care oamenii să poată să lucreze și să aibă venituri. Termenul de finalizare a documentației este sfârșitul lunii martie. Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Nu se pregătesc concedieri, vorbim despre un pachet de siguranță", a declarat Popescu. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   mineri,   bani,   buget,   Virgil Popescu