Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre ordinul privind schimbarea criteriilor de carantinare: A fost picătura care a umplut paharul. Să nu spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost emis și publicat fără știința ministrului (VIDEO)

Ludovic Orban, despre ordinul privind schimbarea criteriilor de carantinare: A fost picătura care a umplut paharul. Să nu spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost emis și publicat fără știința ministrului (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 14 Apr 2021, 14:54
Ludovic Orban, despre ordinul privind schimbarea criteriilor de carantinare: A fost picătura care a umplut paharul. Să nu spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost emis și publicat fără știința ministrului (VIDEO) Politică

Liderul PNL Ludovic Orban spune că decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății era ”necesară” pentru a putea fi îmbunătățită ”eficacitataea Guvernului în bătălia cu COVID”. Într-o declarație făcută pe holurile Parlamentului, liderul liberal a spus că decizia a fost luată miercuri, picătura care a umplut paharul fiind ordinul semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat, și publicat marți seară în Monitorul Oficial, privind schimbarea regulilor de carantinare, ordin în legătură cu care premierul nu ar fi fost informat. 

 

Ludovic Orban: În urma ședinței coaliției, s-a încercat să se ajungă la o înțelegere și a venit picătura care a umplut paharul...

 

”Decizia a fost luată astăzi. Luni am avut ședința coaliției. În urma ședinței, s-a încercat să se ajungă la o înțelegere și a venit picătura care a umplut paharul... Totuși, nu poți să emiți un ordin privitor la restricții, la carantinarea localităților, fără să consulți premierul, nu mai vorbesc de Institutul Național de Sănătate Publică, specialiștii din cadrul comisiei anti-COVID. Să nu spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost emis și publicat fără știința ministrului”, a spus Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, criteriile pentru instituirea carantinei zonale pentru municipii/zone metropolitane cu peste 100.000 de locuitori sunt:

 • Număr de teste efectuate în ultimele 7 zile
 • Rata de pozitivitate în ultimele 14 zile
 • Rata de incidență cumulată în 14 zile
 • Trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile
 • Număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100
 • Grad de ocupare a paturilor ATI în județ
 • Grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ

Criteriile luate în calcul pentru instituirea carantinei zonale în restul zonelor sunt:

 • Rata de incidență cumulată în 14 zile
 • Trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile
 • Număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100
 • Grad de ocupare a paturilor ATI în județ
 • Grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ

Pentru ieșirea din carantină a unei localități este prevăzut un singur criteriu — rata de incidență sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Vlad Voiculescu