Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre profesorii nemulțumiți de măsurile anunțate: E necesară o adaptare, permanent trebuie să învețe. Sănătatea elevilor e în prim plan (VIDEO)

Ludovic Orban, despre profesorii nemulțumiți de măsurile anunțate: E necesară o adaptare, permanent trebuie să învețe. Sănătatea elevilor e în prim plan (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Sep 2020, 11:40
Ludovic Orban, despre profesorii nemulțumiți de măsurile anunțate: E necesară o adaptare, permanent trebuie să învețe. Sănătatea elevilor e în prim plan (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat că noul an școlar se va desfășura în condiții absolut excepționale, din cauza epidemiei de coronavirus, iar profesorii care se plâng că nu se pot ocupa, în același timp, de copiii din clasă și de cei de acasă, care învață în sistem online, trebuie să înțeleagă că au nevoie să se adapteze. Șeful Guvernul a precizat că toate măsurile au fost gândite punând sănătatea elevilor în prim plan. A mai spus, de asemenea, că profesorii vor fi ajutați de lecțiile difuzate de Televiziunea Națională, de manuale și de cursurile online.

 

Ludovic Orban, despre regulile noului an școlar: Profesorii trebuie să se adapteze

 

„E necesară o adaptare. Cadrele didactice trebuie să înțeleagă faptul că situația în care ne găsim e una în care trebuie să punem pe primul plan sănătate elevilor și una în care trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea și pentru copiii din clasă și pentru cei care urmăresc lecțiile online. E foarte important acest lucru și sunt convins că marea majoritate au înțeles. Mulți au participat la programele de training, zeci de mii de profesori au participat la aceste programe. Permanent trebuie să învețe. 

Sigur că vor exista lecții și pe Televiziunea Națională, cum a fost în timpul stării de urgență, vor fi lecții online, mai sunt manuale accesibile online. Vor fi manuale interactive, am înțeles o premieră. 

Trebuie să ne adaptăm și chiar am apreciat că profesorii au fost alături de noi. Examenele s-au desfășurat în bune condiții și am încredere că vor contribui la o redeschidere a școlilor care să fie în beneficiul elevilor”, a declarat Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Monica Anisie, despre sistemul hibrid de învățământ

 BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Ministrul Educației a mai declarat că, în sistemul hibrid de învățământ, clasele se împart și jumătate dintre elevi vin la școală, cealaltă jumătate face cursuri online, apoi rolurile se inversează. 

Elevii cu boli cronice sau care au în familie persoane din categoriile de risc pot face școala exclusiv online, dar doar aceștia. Părinții lor vor trebui să facă dovada cu o adeverință de la medicul de familie. 

Copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă, astfel că profesorul nu va trebui să țină ora de două ori.

Monica Anisie a mai explicat faptul că în acest an școlar profesorii nu vor mai merge cu catalogul în clase. Ei sunt încurajați să treacă notele și absențele în agendele personale și apoi, la finalul orelor, să le scrie și în catalog. Aceasta a mai precizat că există și varianta catalogului electronic.

O altă premieră este că în acest an școlar vor exista două pauze pe oră. Măsura este necesară pentru aerisirea claselor, dar și ca elevii să poată merge la toaletă fără să se producă aglomerări.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   profesori,   anul scolar 2020,   preventie coronavirus,   scoala online