Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, despre propunerea lui Valentin Lazea privind scăderea salariilor bugetarilor: „Să o aplice la BNR!” (VIDEO)

Ludovic Orban, despre propunerea lui Valentin Lazea privind scăderea salariilor bugetarilor: „Să o aplice la BNR!” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Noi 2020, 17:04
Ludovic Orban, despre propunerea lui Valentin Lazea privind scăderea salariilor bugetarilor: „Să o aplice la BNR!” (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a respins din nou soluția propusă de Valentin Lazea, economistul-șef de la BNR, de a fi redusă săptămâna de lucru a bugetarilor, la pachet cu tăierea salariilor cu 20%, pentru a se reduce din cheltuieli. Orban a insistat că liberalii nu au în vedere tăierea veniturilor oamenilor, ci dezvoltarea economică pentru ca aceștia să câștige chiar mai bine.

 

Ludovic Orban îl invită pe Valentin Lazea să aplice la BNR soluția privind tăierea salariilor
 

„Deci e declarația economistului-șef de la BNR. Să aplice la BNR! Să aplice la BNR

Sigur că noi avem în vedere un amplu proces de reformă în administrație, sigur că dorim profesionalizarea, creșterea nivelului de competență, eficientizarea structurilor administrative, dorim evaluarea, introducerea unui nou sistem de evaluare a performanței a activității angajaților din sectorul public. Urmărim digitalizarea instituțiilor publice și o vom realiza. 

Obiectivul nostru e un stat modern, digital, care să poată să furnizeze serviciile și drepturile către oameni la distanță de un click, într-un timp cât mai scurt posibil.

Nu avem în vedere să tăiem veniturile oamenilor, ci noi vrem să guvernăm pentru oameni ca să creștem veniturile oamenilor, prin dezvoltare economică, prin investiții, prin cercetare, inovare, prin creșterea competitivității, prin creșterea managementului, prin dezvoltarea spiritului antreprenorial. Asta sunt obiectivele noastre”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre propunerea lui Valentin Lazea privind scăderea salariilor bugetarilor: „Să aplice la BNR!”

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Ludovic Orban: Obiectivul nostru e să creștem veniturile românilor

 

Anterior, premierul afirmase că România va beneficia de 80 de miliarde de euro, bani europeni, și sunt multe proiecte de implementat. Prin urmare, cine va vrea de muncă va avea.

„Obiectivul nostru nu este să umblăm și să tăiem salariul, obiecivul nostru este să creștem veniturile românilor, în conformitate cu activitatea efectivă care este depusă de angajații din sectorul public”, a insistat el.

Cât despre șansele de a fi majorat salariul minim de la anul, premierul a afirmat: „Ca și orice alt venit care depinde de reglementare publică trebuie să aibă la bază indicatori obiectivi care să fie în legătură cu activitatea economică. Salariul minim trebuie să fie legat de productivitate, de creșterea economică și de rata inflației”.

 

Economistul-șef al BNR propune săptămâna de lucru de 4 zile pentru bugetari, cu reducerea salariilor cu 20%

 

Joi, Valentin Lazea, economistul-șef al Băncii Naționale a României, a declarat că o soluție pentru evitarea unui şomaj ridicat în rândul bugetarilor ar putea fi săptămâna de lucru de 4 zile și reducerea cu 20% a salariului în cazul acestora.

„Îşi va permite statul să concedieze bugetari şi să adauge şomeri din sectorul de stat la şomajul deja crescut din sectorul privat? Este un mare semn de întrebare dacă îşi va permite acest lucru. Se pot imagina soluţii pentru bugetari - pentru că nu este deloc normal ca salariul mediu bugetar să fie mai mare decât în mediul privat.

O soluţie ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului. Măcar aşa s-ar ajunge spre un cvasiechilibru între salariile bugetare şi salariile din mediul privat”, a declarat Valentin Lazea.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Guvernul Orban,   PNL,   scăderi salariale,   BNR,   cheltuieli publice,   Valentin Lazea