Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, discuții cu sindicatele și patronatele: 'Salariul minim va crește''

Ludovic Orban, discuții cu sindicatele și patronatele: 'Salariul minim va crește''

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2019, 14:13
Ludovic Orban, discuții cu sindicatele și patronatele: 'Salariul minim va crește'' Foto: facebook.com/pnl.ro Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că a avut discuții productive cu și sindicatele privind majorarea salariului minim pe economie.

Liderul PNL a reiterat faptul că salariul minim pe economie va creşte, dar nu a precizat cuantumul cu care va fi majorat.

"Sigur că patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce priveşte sindicatele, au venit cu nişte propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anului viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim. Am reţinut dorinţa unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează. Sigur că de multe ori prognozele... Vă dau numai un exemplu: bugetul pe 2019 a fost construit pe o prognoză de creştere economică de 5,5 % şi în realitate creşterea economică pe 2019 probabil va fi în jur de 4 %.

Salariul va creşte. Facem analize şi punem în modelul nostru propunerile care au fost formulate, în special de confederaţiile sindicale, şi vom lua o decizie sper cât mai repede", a declarat Orban la finalul evenimentul de lansare a bancnotei aniversare cu tema "Desăvârşirea Marii Uniri - Ion I. C. Brătianu", potrivit Agerpres.

Despre creșeterea nivelului euro, Orban a spus că în luna decembrie mereu se întâmplă acest lucru.

 "Se ştie că decembrie este o lună în care creşte consumul. Noi avem un deficit comercial extrem de mare. Nevoia de produse din import în luna decembrie creşte foarte mult şi din cauza asta există o cerere foarte mare de euro care creează o tensiune asupra cursului de schimb leu-euro", a argumentat Orban. 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban