Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, după consultările cu Iohannis: PNL cere reluarea dezbaterilor pe tema modificărilor aduse legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală (VIDEO)

Ludovic Orban, după consultările cu Iohannis: PNL cere reluarea dezbaterilor pe tema modificărilor aduse legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 16:57
Ludovic Orban, după consultările cu Iohannis: PNL cere reluarea dezbaterilor pe tema modificărilor aduse legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală (VIDEO) Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat  miercuri, la sfârşitul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis că i-a prezentat președintelui punctul de vedere al partidului pe tema modificărilor aduse legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală, conform declaraţiei - angajament adoptate luni în reuniunea Biroului Executiv al PNL.

"PNL a prezentat președintelui României un mandat extrem de simplu. Reluarea dezbaterilor pe Codurile Penale și Legile Justiției. În reluare să se țină cont de raportul Comisiei de la veneția și de tratatele la care România a luat parte și să existe o voință politică extremd e clară privind independența justiției.

România este într-un punct de cotitură. De doi ani, obsesia lui Dragnea de a scăpa de pușcărie și a  ultrașilor din PSD și ALDE de a controla Justiția au făcut un rău imens României.

Suntem pe punctul de prelua președinția UE. În funcție de cum ne vom prezenta, România va fi respectată la membru al UE.

Există riscul ca România să sufere, iar cetățenii să fie sancționați din cauza prostiilor făcute de Dragnea și cei din jurul său", a spus Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Partidul Național Liberal se angajează și cere același lucru și celorlalte partide parlamentare:

 

1. Să susțină suspendarea de la aplicare, în regim de urgență, fie printr-o inițiativă legislativă parlamentară, fie pe calea unei Ordonanțe de Urgență, a modificărilor aduse Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, atât prin pachetul de legi adoptate de Parlament (Legea 242/2018, Legea 207/2018, Legea 234/2018), cât și prin Ordonanțele de Urgență (90/2018 și 92/2018),

2. Să susțină punerea în deplin acord a acelor prevederi legale, care trebuie să facă obiectul unor noi reglementări, cu recomandările cuprinse în rapoartele Comisiei de la Veneția.

3. Să susțină solicitarea adresată Comisiei de la Veneția de asistență, la nivel parlamentar, în procesul de legiferare în domeniul Legilor Justiției, a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, în strânsă legătură cu experții Comisiei Europene.

4. Să voteze respingerea inițiativelor care modifică Codul Penal și Codul de Procedură Penală, aflate în procedură legislativă și care se află în dezacord cu recomandările Comisiei de la Veneția.

5. Să susțină amendarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, pentru punerea în acord cu deciziile de neconstituționalitate ale Curții Constituționale (adică, doar cele care au generat ieșirea din vigoare a unor norme legale), precum și cu directivele Uniunii Europene, în urma unui amplu proces de consultare publică cu societatea civilă, organizațiile profesionale și actorii relevanți din sistemul judiciar.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL,   Klaus Iohannis