Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție care să ducă la creșterea încrederii între parteneri. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii (VIDEO)

Ludovic Orban: Am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție care să ducă la creșterea încrederii între parteneri. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 20 Apr 2021, 22:06
Ludovic Orban: Am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție care să ducă la creșterea încrederii între parteneri. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Politică

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat la finalul ședinței coaliției, că partenerii de guvernare au ajuns la un acord. Este vorba despre o completare la acordul prin care a fost formată coaliția. ”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”, a spus Ludovic Orban

 

Ludovic Orban: Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au

 

”După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care ducă la creșterea încrederii între parteneri, la îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a coaliției și să crească performanța de guvernare.

Formațiunile politice care au constituit această coaliție sunt conștiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura o bună guvernare României și de a pune în practică programul de guvernare pentru care ne-am angajat în fața Parlamentului și, de asemenea, să urmărim atingerea obictivelor acestui program de guvernare.

Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii. Suntem o coaliție care cooperează, este într-un dialog bazat pe respect reciproc, încredere, solidaritate și suntem preocupați de o guvernare care să ducă la o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor români”, a declarat Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Ce prevede documentul care vine cu completări la Acordul de guvernare 

 

După ce luni nu au reușit să ajungă la o înțelegere, liderii coaliției de guvernare s-au reunit, marți, la ora 16.00, într-o nouă ședință, în încercarea de a pune capăt crizei politice apărute după ce tensiunile dintre formațiunile din coaliție au luat amploare după revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. 

La capătul a șase ore de discuții, reprezentanții celor trei formațiuni au convenit asupra unui document care vine cu completări la acordul inițial de funcționare a coaliției. 

Potrivit actului adițional la Acordul de Guvernare din 21 decembrie 2020, ”deciziile politice majore se iau colegial cu acordul formațiunilor din coaliție. În aplicarea principiilor de mai sus, Coaliția, prim-ministrul și membrii guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală și a membrilor guvernului. Comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate”, informează G4 Media

Documentul prevede că revocarea unui ministru poate fi făcută de premier ”după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție”, iar ”premierul va acorda un interval de timp rezonabil pentru asigurarea tranziției între titularii portofoliului ministerial”. Miniștrii vor fi evaluați periodic, la fel și performanța întregului cabinet.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban