Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Este dreptul organizațiilor să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale PNL. Premierul și miniștrii vor fomula propunerile de secretari generali (VIDEO)

Ludovic Orban: Este dreptul organizațiilor să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale PNL. Premierul și miniștrii vor fomula propunerile de secretari generali (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2021, 13:25
Ludovic Orban: Este dreptul organizațiilor să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale PNL. Premierul și miniștrii vor fomula propunerile de secretari generali (VIDEO) Foto: Ludovic Orban / Facebook Politică

Ludovic Orban, președintele PNL, a precizat că dreptul de a desemna reprezentanți în funcțiile de demnitate publică repartizate liberalilor le aparține organizațiilor. Premierul și miniștrii sunt cei care vor formula propunerile pentru posturile de secretar general din Guvern, a mai spus demnitarul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ludovic Orban, despre repartizarea funcțiilor de deminitate publică repartizate PNL

 

Întrebat marți dacă s-a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește postul de secretar general al Guvernului, Ludovic Orban a răspuns: „Sunt mai mulți candidați. Eu nu am formulat nicio propunere, cum de altfel eu n-am propus pentru nicio funcție. Am spus că este dreptul organizațiilor, care sunt cele care au muncit, care practic au dus campaniile electorale, să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale partidului”.

„Am luat decizia ca și la nivelul premierului, și la nivelul miniștrilor propunerea să o formuleze premierul și miniștrii în privința secretarilor generali. Este normal, secretarul general este practic mâna dreaptă a premierului. Sigur că trebuie să fie din Partidul Național Liberal, avem foarte mulți oameni de calitate. Sunt convins că premierul va veni către BPN cu o propunere foarte bună”.

Ce a mai spus președintele PNL în seria de declarații de marți

 

Ludovic Orban a vorbit și despre construcția bugetului de stat pentru anul 2021, ocazie cu care a menționat că, din informațiile sale, nu sunt prevăzute creșteri de taxe și impozite.

„Din câte știu, nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează...nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul până la debutul sesiunii parlamentare. E un Guvern nou, de coaliție și vă dați seama că discuțiile sunt un pic mai compleze. Eu am încredere că Guvernul va finaliza proiectul și că va fi trimis la aprobare în Parlament. Evident că construcția bugetară e afectată de ținte privind deficitul, necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri UE, de necesitatea de a avea resurse pentru restul programelor, inclsuiv cele pentru mediul de afaceri. Prefer să nu mă refer la proiectul de buget până nu e adoptat de Guvern”, a mai spus Ludovic Orban.

Totodată, întrebat marți cum vor fi repartizate posturile de prefecți, Ludovic Orban a răspuns: „Posturile de prefecți depind de pondere. Ponderea de 55%, Partidul Național Liberal va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea cinci prefecți și 10 subprefecți”.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   PNL