Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: 'Misiunea principală a viitoarei guvernări va fi să recâștige încrederea mediului de afaceri în România' 

Ludovic Orban: 'Misiunea principală a viitoarei guvernări va fi să recâștige încrederea mediului de afaceri în România' 

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Sep 2019, 19:41
Foto: Facebook / PNL Politică

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că principala misiune a viitoarei guvernări va fi să asigure bunul mers al afacerilor și recâștigarea încrederii mediului de afaceri în România. 

”Ceea ce am criticat în mod sistematic ca partid de opoziție în activitatea guvernelor de după decembrie 2016, a fost nepriceperea, reua-voință și răul tratament aplicat mediului de afaceri și investitorilor. Din păcate, în următoarea perioadă orice Guvern se va instala va trebui să dea semnale foarte clare pentru a recâștiga încrederea investitorilor.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Timp de doi ani și jumătate modificările repetate ale legislației în domeniul economic, ale legislației fiscale, modificări făcute fără niciun fel de consultare a mediului de afaceri, fără a fi anunțate din timp pentru a permite mediului de afaceri să se adapteze la diferitele reglementări, atitudinea neprietenoasă, atât în declarații publice, cât și în acțiunea administrației și a factorilor guvuernamentali, un comportament chiar discriminatoriu față de investitorii străini și multe alte lucruri, au redus foarte mult încrederea investitorilor în România și probabil foarte multe investiții nu s-au făcut în România, din cauza neîncrederii investitorilor în faptul că sunt niște condiții favorabile în care pot să-și desfășoare business-urile în România.

Ca atare, vă spun din capul locului că din punctul nostru de vedere misiunea principală a viitoarei guvernări va fi să se aplece asupra asigurării bunului mers al afacerilor, asupra recâștigării încrederii mediului de afaceri în România și, trebuie să spunem, reparării multor decizii care au provocat consecințe negative”, a declarat Ludovic Orban, la evenimentul 'Investors Days', organizat, joi, de Fondul Proprietatea. 

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

În acest context, Orban a amintit mai măsuri controversate adoptate de Guvern, printre care OUG 114, act normativ care, susține liderul PNL, ar trebui abriogat aproape în totalitate. 

”Am să vă dau numai un exemplu. Nici astăzi OUG. 79 , cea prin care s-a făcut transferul contribuțiilor în integralitate către angajați, nu a fost adoptată de Parlament, majoritatea ținând proiectul în sertar de frică că va fi atacată la CCR.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

Avem Ordonanța 114, care este un act, după părerea mea, care seamănă cu o crimă cu premeditare împotriva unor domenii extrem de importante pentru funcționarea economiei, cum sunt sectorul bancar, sectorul energiei, sectorul telecomunicațiilor, sectorul, inclusiv, de pensii, prin afectarea gravă a perspectivelor Pilonului 2 de pensii privat, administrat privat și multe alte tâmpenii care au fost incluse într-o astfel de reglementare.

Susținem aplicarea efectivă a Ordonanței 109 privind managementul corporativ, iar acest lucru l-am demonstrat prin faptul că am atacat la CCR o tentativă de modificare a legii, care urmărea să lase la latitudinea Guvernului pentru ce companii de stat aplică OUG. 109 și pentru ce companii să nu aplice OUG. 109 și din fericire CCR a declarat neconstituțională această prevedere și nu a permis subiectivismul Guvernului în a stabili în ce companii se aplică Ordonanța. Acum, în realitate, hai să fim cinstiți, la ora actuală Ordonanța 109 și, mai ales, procedurile  de selecție ale administratorilor și managerilor, în realitate, nu se aplică astăzi decât pe ici pe colo. Este extrem de important ca aceste companii de stat să fie scoase de sub controlul politic, deciziile managementului să aibă la bază considerente economice, iar companiile să  acționeze ca niște actori pe piață, care sunt  pe picior de egalitate cu ceilalți actori privați.

De asemenea, v-o spun din capul locului, apropo de Ordonanța 114, din punctul nostru de vedere ar trebui abrogată aproape în integralitate. Nu putem accepta în condițiile, de exemplu, în care noi abia ce ne angajasem că liberalizăm piața energiei, piața gazului, piața energiei electrice, noi să stabilim plafoane maxime la care producătorul să poată să vândă gazul și energia electrică, iar consecințele unor astfel de reglementări s-au văzut foarte limpede. De altfel, se știe că va fi aplicată procedura de infringement, cel târziu în 26 septembrie, dacă nu se corectează OUG 114.

În acest context, Ludovic Orban a mai subliniat că ”orice decizie legată de domeniul economic nu poate fi luată fără o consultare prealabilă a mediului de afaceri și a actorilor economici implicați în zona respectivă” și că orice modificare legislativă trebuie dezbătută cu mediul de afaceri și nu poate fi aplicată peste noapte. 
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL
 
 
 
Loading...