Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Guvernul este preocupat de problemele din Valea Jiului şi caută să găsească cele mai bune soluţii, astfel încât zona să aibă un viitor

Ludovic Orban: Guvernul este preocupat de problemele din Valea Jiului şi caută să găsească cele mai bune soluţii, astfel încât zona să aibă un viitor

Un articol de: Traian Avarvarei - 06 Aug 2020, 14:47
Ludovic Orban: Guvernul este preocupat de problemele din Valea Jiului şi caută să găsească cele mai bune soluţii, astfel încât zona să aibă un viitor Foto: Inqum Photos / George Călin Politică

Premierul Ludovic Orban a mers joi în Valea Jiului pentru a discuta cu minerii din zona și pentru a-i asigura pe aceștia că Guvernul se implică pentru a le rezolva problemele. Premierul a participat și la depunerea de coroane la Statuia minierului în parcul „Carol Schreter” din Petroşani.

 

 

Ludovic Orban: Guvernul caută soluții pentru viitorul zonei Valea Jiului

 

 


"Am ţinut să fiu prezent astăzi, pe data de 6 august, o zi extrem de importantă pentru Valea Jiului şi pentru toţi cei care îşi câştigă existenţa din activitatea minieră. Prezenţa mea aici vreau să reprezinte un mesaj clar că Guvernul României este preocupat de problemele din Valea Jiului şi caută să găsească cele mai bune soluţii, astfel încât Valea Jiului să aibă un viitor, Valea Jiului să poată să depăşească toate situaţiile complicate pe care le-a trăit în ultima perioadă şi, mai ales, riscurile privitoare la viitor", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că situaţia existentă la nivelul Văii Jiului trebuie privită cu realism.Potrivit acestuia, Compania Energetică Hunedoara a primit până acum două ajutoare de stat. Unul dintre ajutoare trebuie înapoiat, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, pentru că nu a fost acordat în conformitate cu legea, explică Orban.

Totodată, premierul amintește că al doilea ajutor de stat a fost acordat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lonea, până în data de 31 decembrie 2018 şi minele continuă să-şi desfăşoare activitatea.

Ludovic Orban militează pentru găsirea unor soluții ca cele două mine amintite să nu fie închise.

„Am discutat cu reprezentanţii autorizaţi ai minerilor, cu liderii Sindicatului Muntelui şi liderii reprezentativi pentru fiecare dintre cele 4 exploataţii miniere cu care am căutat să găsim soluţii pentru ca activitatea companiei să continue şi locurile de muncă să nu fie afectate. Am identificat soluţii care, în mod evident, le-am stabilit, care au nevoie de un acord de la nivelul Comisiei Europene şi pe care noi vrem să le implementăm. Este nevoie de o companie care să nu mai fie grevată de datoriile istorice şi care să includă toate activele care sunt rentabile şi care au capacitatea să-şi desfăşoare activităţi în condiţii de eficienţă, şi vrem să facem lucrul acesta", a spus Orban.

Acesta a mai spus că Guevrnul aa cordat deja o serie de măsuri de sprijin, amintind de plățile compensatorii în cazul celor care au fost disponibilizaţi în Valea Jiului.NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

 

 

Ludovic Orban: Valea Jiului trebuie să se deschidă spre exterior
 

 

 

Totodată, premierul a subliniat că Valea Jiului trebuie "să se deschidă spre exterior", făcând referire la proiectele de infrastructură rutieră zonale care trebuie continuate, menţionând, între altele, DN 66 A, care trebuie să facă legătura între Valea Jiului cu DN 6 prin Herculane, şi drumul spre Voineasa care face legătura cu Transalpina şi cu DN 7 pe Valea Oltului.

"Este fundamental ca în următorii 10 ani, că avem o fereastră de oportunitate de 10 ani pe care ne-o dă Green Deal-ul, să reuşim, cu adevărat, să creăm o dinamică economică. Oricine vrea să facă o afacere în Valea Jiului într-un domeniu profitabil să fie sprijinit (...), orice investitor care vrea să vină să investească în Valea Jiului să primească un set de avantaje, astfel încât să poată să investească şi să creeze locuri de muncă în capacităţi productive, astfel încât, în timp, să existe un viitor cert pentru Valea Jiului ", a spus Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Valea Jiului,   mineri