Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, în cadrul vizitei din Franța: "Prin însuşirea constantă şi promovarea activă a valorilor OCDE, România îşi demonstrează angajamentul ferm de aderare"

Ludovic Orban, în cadrul vizitei din Franța: "Prin însuşirea constantă şi promovarea activă a valorilor OCDE, România îşi demonstrează angajamentul ferm de aderare"

Un articol de: Traian Avarvarei - 27 Oct 2020, 15:05
Ludovic Orban, în cadrul vizitei din Franța: "Prin însuşirea constantă şi promovarea activă a valorilor OCDE, România îşi demonstrează angajamentul ferm de aderare" Foto: gov.ro Politică

Premierul Ludovic Orban a susţinut un discurs la reuniunea plenară a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în care a a reiterat angajamentul ferm al României de a deveni membru al OCDE, demonstrat prin însuşirea constantă şi promovarea activă a standardelor şi valorilor OCDE, ţara noastră fiind statul european candidat cel mai bine pregătit pentru procesul de extindere a organizaţiei, transmite Guvernul României într-un comunicat de presă.

 

 

Ludovic Orban, discurs la reuniunea plenară a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică

 

 

Potrivit sursei citate, la întrevederea bilaterală cu Secretarul General al OCDE Angel Gurria, premierul Ludovic Orban a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de acesta candidaturii României pe parcursul mandatului, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă

Premierul a evidenţiat eforturile României pentru demararea procesului extinderii OCDE cu ţara noastră. În dialogul interactiv cu membrii Consiliului, aceştia au evidenţiat faptul că România a atins gradul necesar de pregătire pentru începerea negocierilor de aderare şi au apreciat eforturile Guvernului român în acest sens.

Prim-ministrul a evocat, în discursul susţinut la reuniunea plenară, cooperarea consolidată a României cu OCDE şi participarea sa extinsă la structurile de lucru ale organizaţiei. El a subliniat adoptarea a 47 de instrumente juridice şi solicitarea de aderare la alte 19, cele mai recente vizând integritatea publică, buna guvernanţă, egalitatea de gen şi instituţiile fiscale independente. Între proiectele relevante, a menţionat elaborarea de către OCDE a studiului economic, a revizuirii sistemului de licenţiere, a strategiei naţionale pentru pieţele de capital, precum şi includerea României în ediţia 2021 a documentului "Governance at a Glance".

 

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Ludovic Orban: România, un susținător ferm al principiului multilateralismului

 

 

Totodată, premierul Ludovic Orban a subliniat că România este un susținător ferm al principiului multilateralismului și al organizațiilor fundamentate pe principiul ordinii internaționale bazate pe reguli. A evidențiat necesitatea adaptării instituțiilor multilaterale prin reguli mai ferme, potrivite contextului economic global, pentru a fi pregătite să răspundă provocărilor majore, precum criza provocată de pandemia de Covid-19.

Premierul Ludovic Orban a menționat prioritățile cuprinse în Planul Național de Relansare și Reziliență pe care Guvernul României îl pregătește pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare și Reziliență. Șeful Executivului a subliniat angajamentul Guvernului pentru realizarea de investiții în domenii prioritare precum: infrastructură de transport, conectivitate digitală, energie și tranziție ecologică, dezvoltare urbană, sănătate, agricultură, educație, protecție socială și cercetare-inovare.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   Ludovic Orban,   OCDE