Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, în Parlament: Diaspora, a cincea parte dintre cei care îşi exercită dreptul de vot, nu trebuie să devină o TRAGEDIE a României

Ludovic Orban, în Parlament: Diaspora, a cincea parte dintre cei care îşi exercită dreptul de vot, nu trebuie să devină o TRAGEDIE a României

Un articol de: B1.ro - 02 Dec 2019, 16:21
Foto: gov.ro Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului pentru celebrarea Zilei Naţionale, românii din diaspora nu trebuie să devină o tragedie a României și că acest lucru nu se va întâmpla dacă  reprezentanţii autorităţilor vor şti să ţină legătura cu ei, conform Agerpres.

"Astăzi, diaspora românească este foarte puternică, mult mai prezentă în lume, iar dorinţa sa de a participa la construirea viitorului ţării este la fel de mare. Nu putem ignora voinţa şi contribuţia acestor concetăţeni ai noştri, deoarece toţi suntem parte a aceleiaşi naţiuni. Faptul că a cincea parte dintre cei care îşi exercită dreptul de vot trăiesc astăzi în afara ţării nu trebuie să devină o tragedie a României şi nu va deveni cu o singură condiţie - dacă vom şti să ţinem legătura cu ei, să ţinem cont de ceea ce aşteaptă de la noi, dacă vom şti să îi aducem înapoi pe cei care îşi doresc şi să îi ţinem aproape pe cei care preferă să îşi construiască viitorul în altă parte, dar vor şi le pasă de destinul ţării din care provin", a spus Orban.

Orban susține că trebuie înţeleasă "cauza acestei emigraţii fără precedent".

"Nu este vorba aici numai despre venituri. Aici este vorba de respectul instituţiilor şi al statului faţă de cetăţean, pe care de multe ori românii nu l-au simţit în ultimii 30 de ani; este vorba de oportunităţile de educaţie pe care le-a oferit sistemul de educaţie din România; este vorba de calitatea serviciilor de sănătate; este vorba de oportunităţile de carieră, în economie şi în toate domeniile de activitate din societate. Implicarea diasporei în viaţa politică românească este semnul clar al dorinţei de a contribui la progresul ţării, iar această dorinţă ne obligă să îi răspundem cum se cuvine. Românii din afara ţării sunt o resursă preţioasă oriunde s-ar afla, o parte a societăţii noastre faţă de care statul trebuie să fie responsabil, tot aşa cum trebuie să fie responsabil faţă de toţi românii care trăiesc în ţară", a afirmat el.

 

 
Loading...