Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: „În ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi Moldova. E momentul să le susținem proiectele de dezvoltare” (VIDEO)

Ludovic Orban: „În ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi Moldova. E momentul să le susținem proiectele de dezvoltare” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Oct 2020, 18:48
Ludovic Orban: „În ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi Moldova. E momentul să le susținem proiectele de dezvoltare” (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că după zeci de ani în care Guvernul României a ignorat practic județul Iași, a venit momentul să susțină cu resurse importante proiectele acestui județ, dar și a regiunii din care face parte. Prim-ministrul a făcut această afirmație la ceremonia de constituire a Consiliului Judeţean Iaşi, în cadrul căreia liberalul Costel Alexe a fost învestit în funcția de preşedinte al instituţiei. La rândul său, Alexe a dat asigurări că va fi lider al tuturor, indiferent de culoarea politică.

 

Ludovic Orban dă asigrări că Guvernul va susține proiectele de infrastructură din Moldova

 

Vineri, premierul Ludovic Orban a afirmat că, în ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Moldova, inclusiv față de Iași, și e momentul să plătească această datorie.

„Convingerea mea este că în ultimii 30 de ani, şi nu numai, în ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi faţă de Moldova şi că e momentul să fie cu faţa către problemele care există în Moldova, să-i susţină proiectele de dezvoltare, să aloce resurse importante, în special resurse de la nivel european”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că regiunea Moldovei are nevoie de investiții „ca de aer”. 

Orban a mai spus că Guvernul pe care îl conduce are în vedere susținerea unor proiecte precum Autostrada A8 - autostrada Unirii, Autostrada 7 de pe coridorul Pan European, dezvoltarea infrastructurii feroviare și dezvoltarea infrastructurii aeroportului Iaşi. De asemenea, el a ținut să dea asigurări că procedurile birocratice vor fi accelerate pentru a nu mai irosi la fel de mult timp, iar accesul la finanțări se va realiza mult mai ușor.

Ludovic Orban: În ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi Moldova. E momentul să le susținem proiectele de dezvoltare

 S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Costel Alexe: Trebuie să reducem decalajele de care s-a tot vorbit foarte mulţi ani dintre vestul şi estul ţării

 

La rândul său, Costel Alexe, proaspăt instalat în funcția de președinte a Consiliului Județean Iași, a promis că va fi un lider pentru toți consilierii, indiferent de partidele din care provin. „Prea mult timp, în judeţul nostru, ieşenii au fost împărţiţi în două categorii, în funcţie de culoarea sau de simpatiile politice ale primarului”, a mai precizat el.

„Eu şi echipa din Consiliul Județean Iaşi ne dorim ca, în următorii patru ani, prin implementarea tuturor proiectelor, prin accesarea fondurilor europene, fondurilor guvernamentale, să aducem dezvoltarea în judeţul nostru şi, împreună, să reuşim să reducem aceste decalaje de care s-a tot vorbit foarte mulţi ani dintre vestul şi estul ţării”, a declarat Costel Alexe.

El a mai precizat că, din noua sa funcție, va susține toate proiectele pentru dezvoltarea mediului academic, sistemului medical şi mediului privat din Iași.

Costel Alexe este încă ministrul al Mediului, dar urmează să fie schimbat din funcție pentru a putea lucra la CJ Iași. „Miniștrii care au câștigat alegerile locale se vor duce pe pozițiile oferite de cetățeni și vor veni miniștri care să le ia locul”, explicase premierul Ludovic Orban, la finele lunii septembrie.

Costel Alexe a câştigat detaşat alegerile pentru șefia CJ Iaşi, după ce a obținut 37,96% din voturile valabil exprimate. Pe locul doi în preferințele electoratului s-a situat candidatul PSD, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Maricel Popa, care a fost votat de 28,72%. Primăria Iașului a fost câștigată de Mihai Chirica, membru PNL.