Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban anunță înghețarea salariilor demnitarilor: Ce variante de aplicare sunt luate în calcul (VIDEO)

Ludovic Orban anunță înghețarea salariilor demnitarilor: Ce variante de aplicare sunt luate în calcul (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Dec 2019, 14:32
Foto: gov.ro Politică

Guvernul va îngheța salariile demnitarilor la nivelul la care ele sunt în acest moment, măsura urmând a fi cuprinsă în legea bugetului pentru 2020 sau într-o ordonanță de urgență. Anunțul a fost făcut, duminică, de premierul Ludovic Orban

”Știți foarte bine că veniturile, indemnizațiile celor care ocupă funcții de demnitate publică sunt plătite în raport cu salariul minim pe economie. Și ce decizie am luat: se va majora salariul minim pe economie, să nu crească și salariile celor care dețin funcții de demnitate publică (…) Avem două variante: fie în cuprinsul legii bugetului de stat sau mai avem varianta emiterii unei ordonanțe de urgență, cum se zice în administrație de câțiva ani de zile – ordonanță de urgență trenuleț, care cuprinde diferite măsuri ce sunt luate în perspectiva anului bugetar următor”, a declarat Ludovic Orban, potrivit G4 Media. 

Premierul a vorbit și despre ”suprapopularea” unor structuri organizatorice din cadrul ministerelor, cazuri în care se are în vedere o reorganizare. 

„Să ne aducem aminte că circula o glumă prin Parlament – Ministerul Dezvoltării a depopulat Teleormanul. Toate structurile care au scheme umflate vor fi reorganizate, vor fi remodelate şi lucrul acesta poate să ducă şi la plecarea unor angajaţi din sistem, dar este normal. Gândiţi-vă că de la 1 ianuarie 2017 au fost angajaţi în sistemul public peste 60.000 de angajaţi noi, mă refer la guvernările PSD, dintre care foarte mulţi nu au parcurs etapele normale ale ocupării unei funcţii publice, ci pur şi simplu au fost băgaţi pe uşa din dos, probabil cei mai mulţi pe bază de relaţii de rubedenie, pe bază de carnet de partid la PSD sau pe baza altor tipuri de relaţii mai degrabă personale decât pe baza unor criterii serioase de angajare în sectorul public”, a mai declarat Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban
 
Loading...