Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, întrebat câți dintre actualii miniștri își vor păstra funcția dacă rămâne prim-ministru. Ce a răspuns premierul (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat câți dintre actualii miniștri își vor păstra funcția dacă rămâne prim-ministru. Ce a răspuns premierul (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 04 Dec 2020, 11:53
Ludovic Orban, întrebat câți dintre actualii miniștri își vor păstra funcția dacă rămâne prim-ministru. Ce a răspuns premierul (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a arătat „foarte mulțumit” de echipa de guvernare pe care o conduce, în contextul în care a fost întrebat, vineri, câți dintre actualii miniștri se vor regăsi în viitorul guvern în scenariul în care își păstrează postul de premier și după alegerile parlamentare de duminică.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Premierul Ludovic Orban: Sunt foarte mulțumit de echipa de guvernare pe care o conduc

 

Întrebat câți dintre actualii membri ai Guvernului – și în mod specific despre ministrul Lucian Bode, în condițiile în care declarațiile au fost susținute la Ministerul Transporturilor – se vor mai regăsi în viitoarea formulă de la Palatul Victoria în cazul în care rămâne prim-ministru și după alegerile parlamentare de duminică, Ludovic Orban a precizat: „Îmi puneți o întrebare la care în mod evident nu pot să vă răspund. Am să vă răspund că sunt foarte mulțumit de echipa de guvernare pe care o conduc. Sunt oameni serioși, oameni implicați, oameni care fac un efort de dimineață până noaptea, oameni care pricep lucrurile, oameni care împing lucrurile înainte. Cred că lucrul acesta aici, la Ministerul Transporturilor, se vede cu ochiul liber”.

Cât despre alegerile parlamentare în sine, prim-ministrul a explicat că în localitățile carantinate „cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să trebuiască să dea o declarație că se duc la vot”.

Întrebat dacă restricțiile de circulație din zonele carantinate vor fi ridicate în ziua alegerilor parlamentare, premierul Ludovic Orban a răspuns: „În ziua alegerilor, în localitățile carantinate – trebuie făcută o diferență între localitate carantinată și persoane care se află prin decizii în carantină – cetățenii se vor putea deplasa să își exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără să trebuiască să dea o declarație că se duc la vot. Se știe că este ziua votului și e normală deplasarea cetățenilor până la secțiile de votare pentru a-și exercita dreptul de vot. În ceea ce privește persoanele care se află în carantină dispusă prin decizia direcțiilor de sănătate publică, ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă specială, la cerere, și îi rog să transmită cereri către birourile electorale ale secțiilor de votare pentru a se putea deplasa urna mobilă către toți cetățenii care se află în izolare, în carantinare”.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban