Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, invitat de onoare la Conferința pentru Europa: Premierul a prezentat evaluările României privind situația internațională și a nuanțat profilul țării pe prima scenă europeană

Ludovic Orban, invitat de onoare la Conferința pentru Europa: Premierul a prezentat evaluările României privind situația internațională și a nuanțat profilul țării pe prima scenă europeană

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Feb 2020, 10:59
Foto: facebook.com/pnl.ro Politică

Autoritățile din România vor acționa responsabil în abordarea provocărilor tot mai complexe pe plan internațional, iar țara este interesată să promoveze relații deschise și corecte cu partenerii din întreaga lume, a afirmat premierul interimar Ludovic Orban, la Conferința pentru Europa.

Cu prilejul prezenței la cea de-a 56-a ediție a Conferinţei de Securitate de la München, care se desfășoară între 13 și 16 februarie, prim-ministrul Ludovic Orban, a participat, în calitate de invitat de onoare, la Conferința pentru Europa (Munich Europe Conference), arată un comunicat de presă al Guvernului.

Evenimentul, organizat în seara zilei de 13 februarie, are o tradiție de 15 ani şi reuneşte reprezentanți de nivel înalt din mediile politic și de afaceri. Organizată sub titlul „Responsibility for Europe – new ideas, new minds”, conferința vizează întărirea cooperării politice şi economice la nivel european, urmărindu-se crearea unui for care să coaguleze puncte de vedere și propuneri în beneficiul cetățenilor, cu accent deosebit asupra relațiilor externe ale Uniunii  Europene şi asupra rolului acesteia în vecinătate.

În cadrul alocuțiunii sale, prim-ministrul Ludovic Orban a prezentat evaluările României cu privire la evoluţiile recente la nivel internaţional, cu accent asupra  interdependenţei între securitate şi economie, precum și asupra provocărilor şi oportunităţilor asociate globalizării.

În acest context, premierul Ludovic Orban a evidenţiat rolul şi contribuţiile ţării noastre la nivel european şi internațional, facilitate, printre altele, de creșterea și integrarea anumitor sectoare în lanțuri de producție internaționale, de sistemul fiscal competitiv şi de atractivitatea pentru investitori străini.

Șeful Executivului român a accentuat profilul pro-european solid al țării noastre, subliniind implicarea activă a României în eforturile de consolidare a Uniunii Europene și a politicilor sale majore, precum şi în creşterea coeziunii între statele membre. 

Evidențiind importanţa specială acordată de România evoluțiilor din regiunea Mării Negre, premierul Ludovic Orban a trecut în revistă angajamentele și implicarea țării noastre față de rețele de conectivitate în domenii diverse, precum transport, energie, infrastructură digitală, care vor contribui nu numai la dezvoltarea României, ci și la implementarea obiectivelor strategice ale UE în anii viitori.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban
 
Loading...