Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Orban, despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuşi: Efectul a fost atins

Orban, despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuşi: Efectul a fost atins

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Feb 2020, 21:17
Orban, despre alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuşi: Efectul a fost atins Foto: Facebook / Guvernul României Politică

Ludovic Orban s-a arătat mulțumit de alegerea Irinei Rimes ca ambasador onorific al Zilei Brâncuși. Tocmai pentru că a fost aleasă această cântăreață, multe persoane, mai ales din rândul tinerilor, au ajuns să discute despre sculptor, a argumentat premierul desemnat.

„A fost un promotor. Faptul că ministrul Culturii a ales o promovare prin intermediul unei persoane care, practic, nu se încadra în stilul clasic a reuşit să creeze o întreagă dezbatere şi sunt convins că foarte mulţi tineri sunt prezenţi astăzi aici tocmai din cauza (SIC!) acestei decizii. Am înţeles că foarte mulţi tineri au urmărit dezbaterile pro şi contra tocmai datorită acestei alegeri”, a declarat Ludovic Orban.

El a insistat că, în opinia sa, obiectivul a fost atins. A mai precizat, totodată, că în locul Irinei Rimes putea fi ales orice alt cântăreț: „Este apreciat şi faptul că a decis să se implice în acest proiect, după părerea mea este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins”.

Întrebat de ce lipseşte „Cuminţenia Pământului” la această aniversare, premierul desemnat a răspuns: „Vom vedea ce este de făcut cu privire la această operă de artă. Trebuie clarificate toate aspectele juridice, Ministerul Culturii are drept de preempţiune şi  vom analiza”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, explicase la rândul său că desemarea Irinei Rimes ca promotor al acestui eveniment nu a avut la bază ideea că artista este o specialistă în opera sculptorului, ci a fost făcută cu intenția de a apropia tânăra generație de fenomenul cultural. 

„Scopul nostru a fost să aducem mai aproape tinerii de cultură, îi vrem interesați, îi vrem atrași de cultură, vrem să colaborăm cu ei în acest domeniu, dar marea întrebare este cum o facem. (...) Ideea era să mergem noi înspre modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor. Eu cred că un prim pas este să le vorbim tinerilor pe limba lor pentru a-i atrage spre fenomenul cultural”, a explicat Gheorghiu.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Irina Rimes,   Constantin Brancusi