Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, la inaugurarea tronsonului de autostradă Iernut - Chețani: Investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare (VIDEO)

Ludovic Orban, la inaugurarea tronsonului de autostradă Iernut - Chețani: Investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Sep 2020, 14:31
Ludovic Orban, la inaugurarea tronsonului de autostradă Iernut - Chețani: Investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare (VIDEO) Politică

Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat, vineri, la deschiderea tronsonului Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania. Porțiunea are o lungime de 17,9 kilometri, fiind construită de asocierea Astaldi-Max Boegl, pe un contract în valoare de 437,63 milioane de lei început în 2016. Șeful Guvernul a ținut să laude constructorii pentru că și-au făcut treaba, apoi a vorbit despre obiectivele Executivului în ceea ce privește infrastructura rutieră. Orban a susținut că investiițiile în acest domeniu reprezintă o prioritate zero a Guvernului pe care îl conduce și că vo fi alocați toți banii necesari în acest scop. Totodată, el a precizat că au umblat deja la legislația în domeniul achizițiilor publice, pentru a nu mai exista întârzieri atât de mari.

 

Ludovic Orban, la inaugurarea unui tronson din Autostrada Transilvania: Investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero 

 

„Mă bucur să fiu prezent azi aici. Ideea Autostrăzii Transilvania s-a născut în jurul anului 2002 și mă bucur să văd că un tronson prinde viață. În curând, Târgu Mureș va putea ajunge la Borș pe autostradă și, de asemene, pe noi ne interesează în egală măsură ca și frații noștri din Moldova și din Basarabia să ajungă la infrastructura de transport european pe profil de autostradă. 

De asta acordăm o atenție deosebită și tronsoanelor Târgu Mureș - Târgu Neamț, care se află sub contract pentru realizarea studiului de fezabilitate. De asemenea, pe tronsonul Târgu Neamț - Iași - Ungheni de Basarabia suntem în curs de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. 

Obiectivele noastre sunt foarte clare. Investițiile în infrastructură reprezintă prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare pentru realizarea principalelor obiective de infrastructură ca suport al dezvoltării economice a României”, a declarat Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Șeful Guvernul a precizat apoi că au umblat deja la legislația în domeniul achizițiilor publice, pentru a nu mai exista întârzieri atât de mari în derularea licitațiilor și semnarea contractelor: „Deja am făcut câțiva pași pentru a umbla la legislația în domeniul achizițiilor publice și vom apela la experitiză astfel încât procedurile să fie cât mai simplificate, cât mai fluide, să nu ne mai împiedicăm în întârzieri nepermise datorate unor proceduri derulate în mod greoi, datorită unor prelungiri a soluționăării contestaților. Să se ajungă cât mai repede la semnarea contractelor, iar ele să se deruleze în conformitate cu prevederile”.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Orban a ținut apoi să laude Astaldi: „E un constructor serios, care și-a făcut treaba și care atunci când devine practic parte dintr-un contract, își realizează obiectivele”. Iar despre Max Boegl a spus că este „o companie extrem de serioasă”.

„Aștept din partea Astraco, asta nu e o glumă, o spun foarte clar, mobilizare pentru finalizare. Dacă până la 1 iulie nu e gata tronsonul, căutăm alt constructor. Să fie clar! Nu mai accept. Și așa a existat o oarecare înțelegere. Lucrurile trebuie derulate conform contractului, pentru a fi finalizat cât mai repede”, a mai declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai precizat că Guvernul mai are ca obiectiv finalizarea în acest an a celor două tronsoane restante de pe Sebeș - Turda.

 

A fost inaugurat tronsonul Iernut - Chețani al Autostrăzii Transilvania

 

Vineri a fost inaugurat tronsonul Iernut - Chețani, parte din Autostrada Transilvania. Pe cei 17,9 kilometri a lucrat asocierea Astaldi-Max Boegl, pe un contract de 437,63 milioane de lei, început în 2016.

A fost inaugurat, de asemenea, nodul rutier Chețani, parte din lotul următor, fără de care porțiunea acum terminată ar fi fost doar un ”drum-muzeu”.

Pe 4 septembrie a fost deschis circulației mini-lotul Biharia – Borș din Autostrada Transilvania, de la granița cu Ungaria.

Odată cu deschiderea circulației pe Iernut - Chețani, în total, România va avea 873 de kilometri de autostradă.

„Nu am venit pentru festivisme și pentru a încheia ceva. Am venit pentru a da un semnal ca trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ținem de termene și să avansăm mult mai repede cu lucrările de infrastructură. Acest eveniment este un punct intermediar pentru că mai avem foarte, foarte mult de lucru în România”, a ținut să precizeze președintele Klaus Iohannis, prezent și el la inaugurare.