Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, mesaj de Sfântul Andrei: "Îl putem omagia cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, ȋn familia noastră"

Ludovic Orban, mesaj de Sfântul Andrei: "Îl putem omagia cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, ȋn familia noastră"

Un articol de: George Lupu - 30 Noi 2020, 12:57
Ludovic Orban, mesaj de Sfântul Andrei: "Îl putem omagia cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, ȋn familia noastră" Foto: gov.ro Politică

Premierul Ludovic Orban a transmis luni un mesaj celor care îşi serbează onomastică şi a precizat că Sfântul Andrei poate fi sărbătorit cu aceeaşi credinţă şi din casele oamenilor, în familie.

„La mulţi ani, tuturor celor care poartă numele Andrei, Andreea! Sfântul Andrei are o rezonanţă deosebită pentru noi, fiind protectorul românilor, cel care a adus creştinismul pe aceste meleaguri. În acest an, chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, ȋl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, ȋn familia noastră”, a scris Ludovic Orban luni pe Facebook. 

Mesajul transmis de Ludovic Orban care sugerează că această sărbătoare poate fi petrecută, respectând normele impuse în contextul pandemiei de coronavirus, intră în contradicție cu chemarea preoților de către IPS Teodosie la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei. 

Duminică dimineață, ÎPS Teodosie a fost oprit de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde va săvârși, pe 29 și 30 noiembrie, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”.

Astfel, mașina în care se afla ÎPS Teodosie a fost oprită de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor, municipiul Constanța intrând în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a transmis ÎPS Teodosie, îndemnând în continuare credincioșii să vină să se roage la peștera Sfântului Andrei, ignorând restricțiile în vigoare.

Arhiepiscopia Tomisului a invitat autoritățile de Stat centrale și locale să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban