Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Milioane de români nu au apă curentă şi acces la canalizare din cauza baronilor nesimțiți (VIDEO)

Ludovic Orban: Milioane de români nu au apă curentă şi acces la canalizare din cauza baronilor nesimțiți (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Iun 2020, 20:50
Ludovic Orban: Milioane de români nu au apă curentă şi acces la canalizare din cauza baronilor nesimțiți (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, la debutul ședinței de Guvern de joi, că milioane de români nu au nici acum apă curentă şi acces la canalizare, deși există bani și fonduri europene pentru realizarea lucrărilor, din cauza baronilor nesimțiți, care nu au avut niciun interes să facă astfel de investiții. Șeful Guvernului a mai precizat că, dacă nu vor fi încheiate lucrările, trebuie daţi înapoi banii pe exerciţiul financiar 2007-2013.

 

Ludovic Orban: Baronii nesimțiți sunt de vină pentru faptul că milioane de români nu au apă curentă și acces la canalizare

 VESTE NEAȘTEPTATĂ în TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! CELEBRA PREZENTATOARE TV A FOST ÎNLOCUITĂ DEFINITV! CINE VA PREZENTA EMISIUNEA ÎN LOCUL EI

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi, că milioane de români nu au apă curentă sau acces la canalizare din cauza celor care au fost la putere în ultimii șase ani. Aceștia sunt cu atât mai de condamnat cu cât banii au existat.

„Milioane de români au dreptul să beneficieze de apă curentă şi acces la canalizare. Avem la dispoziţie fonduri europene consistente, dar, timp de șase ani, cei care au fost la putere la nivel naţional şi la nivel local şi-au bătut joc de proiecte. În nici şapte luni, noi am asigurat cofinanţarea lor, am permis decontarea cheltuielilor care erau neeligibile ca urmare a creşterii manoperei urmare a tâmpeniei de Ordonanţă 114”, a declarat Ludovic Orban, la deschiderea ședinței de Guvern de joi.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Premierul susține că dacă nu se încheie lucrările, trebuie daţi banii înapoi pe exerciţiul financiar 2007-2013

 

Șeful Guvernului i-a cerut lui Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, să facă o documentare privitoare la situaţia semnării contractelor de finanţare pe faza a doua a POS-ului de Mediu. 

„Vreau să reiasă că dacă nu se semnează contractele de finanţare, lucrul ăsta se întâmplă din cauza baronilor nesimţiţi, care nu au absolut niciun fel de interes în a pregăti aceste lucrări. Vreau un material foarte clar legat de situaţia în domeniul respectiv pentru că nu mai putem accepta minciuna şi bătaia de joc. Sunt nişte bani la care avem dreptul. Concentraţi-vă şi pe cele şapte judeţe, toate PSD, care dacă nu încheie lucrările, riscăm să trebuiască să dăm toţi banii înapoi pe exerciţiul 2007-2013”, a insistat premierul.

 

Orban: Există sute de solicitări din partea autorităţilor locale de a prelua clădiri în care au funcţionat şcoli, acum dezafectate

 

Ludovic Orban a mai declarat că autoritățile locale au trimis sute de solicitări de a prelua clădiri în care au funcţionat şcoli, dar care acum sunt dezafectate, iar cererile nu au primit niciun răspuns. El i-a spus ministrului Educației, Monic Anisie, să permită acest lucru deoarece „nu mai pot fi ţinute clădiri care stau în paragină doar pentru că nu vrea inspectoratul sau cineva de la minister”.

„Foarte multe autorităţi locale au proiecte de centre de diferite investiţii, pot să folosească aceste clădiri. Trebuie să analizaţi cu mare seriozitate toate solicitările. Sunt active care nu sunt lăsate de zona educaţiei să fie folosite în alte scopuri, în condiţiile în care nu mai există nicio raţiune în a menţine acel activ în scop de educaţie”, i-a transmis Ludovic Orban Monicăi Anisie.

Ministrul Educației a răspuns că va transmite mesajul reprezentanţilor inspectoratelor.
 

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   investitii,   apa curenta,   canalizare,   baroni,   fonduri europene