Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: „Ne-am angajat să construim aproape 3.000 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres” (VIDEO)

Ludovic Orban: „Ne-am angajat să construim aproape 3.000 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres” (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 22 Aug 2020, 15:23
Ludovic Orban: „Ne-am angajat să construim aproape 3.000 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Prezent la Arad, premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul se angajează să construiască aproape 3.000 de kilometri de ausotradă și drumuri expres. Totodată, premierul a ținut să menționeze și faptul că managementul proiectelor de anvergură va trece în subordinea autorităților locale, ele fiind în măsură să gestioneze porblema.

 

Ludovic Orbann, despre investițiile în infrastructură

 

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în baza programului nostru de relansare economică și investiții, va avea proiecte extrem de mari. Ne-am angajat să construim aproape 3.000 de km autostrăzi, drumuri expres, investiții importante. Am luat decizia ca proiectele de mai mică anvergură, care sunt foarte greu de condus de la București, managementul acestor proiecte, cum sunt centurile sau autostrăzile de centură, să nu mai fie realizat de CNAIR, ci să fie realizat de către autoritățile locale, fie Consiliul Județean, cum este cazul acestui tronson de centură a Aradului, fie de municipalități.

Doar managementeul proiectului trece la autoritățile locale, pentru că autoritățile locale sunt cele mai intersate, cunosc cel mai bine problema și au capacitatea de a soluționa toate procedurile care sunt necesare, de la tot ceea ce înseamnă cadastru, identificare, măsurarea suprafețelor, realizarea expropierilor, toate etapele necesare în derularea și dezvoltarea unui proiect, sunt mult mai interesate și mai aproape de proiect.

Deci managementul va trece la autoritățile locale, în schimb finanțarea va rămâne la nivel național, noi urmând să alocăm banii necesari, inclusiv partea de co-finanțare. Deci păstrăm fondurile europene, le alocăm pentru aceste proiecte și susținem din bugetul de stat inclusiv partea de co-finanțare, cunoscând foarte bine faptul că multe autorități locale au resurse financiare limitate și le este foarte greu să asigure co-finanțarea, mai ales pentru proiecte de investiții de anvergură, de acest tip”, a explicar premierul Ludovic Orban. 

 

 

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Sâmbătă, 22 august 2020
Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Obran