Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: „Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor. A fost o situaţie critică”

Ludovic Orban: „Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor. A fost o situaţie critică”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Iul 2020, 13:13
Ludovic Orban: „Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor. A fost o situaţie critică” Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că nu a fost deloc ușor pentru Guvern să ia decizia de suspendare a cursurilor în clase, dar acest pas trebuia făcut, în contextul izbucnirii epidemiei de coronavirus, „o situaţie critică cu care generaţia noastră nu s-a mai confruntat”. Perioada, a precizat prim-ministrul, a arătat din nou cât de necesare sunt investițiile în Educație. Totodată, Orban a ținut să le mulțumească profesorilor pentru că au ținut orele online.

 

Ludovic Orban: Am fost confruntaţi cu o situaţie extrem de dificilă. Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor

 

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat vineri, la Gala Teleşcoala, că Guvernului nu i-a fost deloc ușor să ia decizia suspendării cursurilor. Totuși, Executivul a avut grijă  să ia măsuri și în sprijinul părinţilor care au trebuit să stea acasă cu cei mici. 

„Cadrele didactice au găsit soluţia să transmită cunoştinţele către elevi, într-o situaţie critică cu care generaţia noastră nu s-a mai confruntat. Dreptul la învăţătură este fundamental şi trebuie asigurat pentru copiii noştri în orice condiţii (...) Realitatea este că am fost confruntaţi cu o situaţie extrem de dificilă. Nu a fost uşor să luăm decizia de suspendare a şcolilor”, a  declarat șeful Guvernului, vineri, potrivit News.ro.

Orban a amintit apoi că Guvernul a decis ca părintele care stă acasă cu copilul să beneficieze de 75% din salariu.

Premierul a ținut să le mulțumească profesorilor pentru că au continuat să le predea elevilor de la distanță, online, după închiderea școlilor.

„Profit de această ocazie să le mulţumesc şi profesorilor care nu au ieşit pe sticla ecranului şi care au ţinut toate orele cu copiii prin intermediul diferitelor sisteme informatice şi care ne-au şi relevat investiţiile importante care trebuie făcute în edicaţie”, a mai declarat Ludovic Orban vineri, la Gala Teleşcoala, care s-a desfăşurat în  Grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Școală și examene în condiții speciale, din cauza epidemiei de coronavirus

 

Din cauza epidemiei de coronavirus, școlile s-au închis pe 11 martie, chiar înainte de declararea stării de urgență. De atunci, cursurile s-au ținut de la distanță, online, fapt ce i-a afectat puternic pe copiii din mediile defavorizate. De altfel, criza COVID-19 a accentuat și mai mult diferența calitativă dintre învățământul din mediul rural și cel urban. 

La mijlocul lunii mai, când România a trecut la starea de alertă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că orele se vor ține în continuare online până pe 12 iunie, când era programat să se termine anul școlar. Doar în perioada 2 - 12 iunie elevii de an terminal au avut voie să intre în clase, ca să se pregătească pentru examene.

Tot din cauza epidemiei au fost anulate BAC-ul pentru olimpici, simulările de examene, concursurile și olimpiadele. La Bacalaureat nu s-au mai dat probele orale, iar programa pentru acest examen și pentru Evaluarea Națională nu a mai inclus materia de pe semestrul al doilea.

76,2% dintre elevii care au dat Evaluarea Națională 2020 au obținut medii peste 5. Au fost 892 de candidați cu media generală 10. Pe 4 iulie se vor afișa rezultatele finale și la sesiunea specială.

71.4% dintre candidații înscriși la Bacalaureat 2020 au promovat examenul. Au fost 232 de medii de 10. Tot pe 4 iulie vor fi afișate rezultatele finale ale BAC-ului, iar pe 12 cele ale sesiunii speciale.