Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Nu e nicio întârziere cu bugetul. Nu vor fi creșteri de taxe și impozite

Ludovic Orban: Nu e nicio întârziere cu bugetul. Nu vor fi creșteri de taxe și impozite

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Ian 2021, 13:12
Ludovic Orban: Nu e nicio întârziere cu bugetul. Nu vor fi creșteri de taxe și impozite Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat, marți, că nu există nicio întârziere cu proiectul de buget pe 2021, mai ales că Guvernul este unul nou învestit, de coaliție, care necesită „negocieri mult mai complexe”. El a mai precizat că, din câte știe, nu vor fi creșteri de taxe și impozite anul acesta.

 

Ludovic Orban, despre proiectul de buget pe anul acesta
 

„Din câte știu, nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează...nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul până la debutul sesiunii parlamentare. E un Guvern nou, de coaliție și vă dați seama că discuțiile sunt un pic mai compleze. Eu am încredere că Guvernul va finaliza proiectul și că va fi trimis la aprobare în Parlament.

Evident că construcția bugetară e afectată de ținte privind deficitul, necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri UE, de necesitatea de a avea resurse pentru restul programelor, inclsuiv cele pentru mediul de afaceri.

Prefer să nu mă refer la proiectul de buget până nu e adoptat de Guvern”, a declarat Orban.

Întrebat de unde vom strânge bani la buget pentru a face față cheltuielilor, Orban a răspuns: „Cu siguranță ne dorim o îmbunătățire a colectării. Printre obiective e și cel al digitalizării a ANAF, a Ministerului Finanțelor. Avem proiectul de digitalizare a facturilor care poate duce la o creștere semnificativă a încasării la TVA, că suntem una dintre țările cu cele mai slabe colectări. O combatere a evaziunii fiscale... Practic, vă dați seama că un proiect de buget al unui Guvern de coaliție nou învestit necesită negocieri mult mai complexe”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Florin Cîțu a avansat data de 4 februarie pentru intrarea bugetului în Parlament. Prioritățile - Investițiile și sănătatea

 

Pe 6 ianuarie, premierul Florin Cîțu declara că propunerea de buget pe 2021 ar trebui să ajungă în Parlament pe 4 februarie.

„Am văzut o practică prin 2016 ciudată – proiecte incluse în buget, unele au fost bugetate, altele nu, dar şi execuţia a fost proastă. Am cerut o listă a proiectelor şi cele din 2020, să vedem execuţia. Aceste liste vor fi trimise către Cabinetul premierului şi MFP. Pe baza acestor liste vom face prioritizarea şi vom bugeta aceste proiecte de investiţii pe anul 2021. Am făcut o notă pentru ca proiectele să fie finanţate prin fonduri europene ca să nu mai fie pusă presiune pe bugetul de stat. Propunem ca bugetul să intre în Parlament în 4 februarie spre a fi aprobat. Până atunci vom face aceste liste”, explica șeful Guvernului, la acea vreme.

Luni, Cîțu a vorbit și despre prioritățile pe care le are: „Prioritățile sunt investițiile și sănătatea. Încă n-am scăpat de pandemie, la asta s-a adăugat campania de vaccinare și costurile afecerente. De aici pronește bugetul. (...) PIB-ul nominal e doar puțin mai mare ca anul trecut, deci avem 3 ani cu un PIB nominal care nu prea s-a schimbat”.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   Guvernul Cîțu,   buget pe 2021,   taxe si impozite