Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament și ratificarea EURATOM. Parlamentarii nu pot să își bată joc de toți cetățenii din UE, inclusiv de cei români (VIDEO)

Ludovic Orban: Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament și ratificarea EURATOM. Parlamentarii nu pot să își bată joc de toți cetățenii din UE, inclusiv de cei români (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Mai 2021, 13:07
Ludovic Orban: Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament și ratificarea EURATOM. Parlamentarii nu pot să își bată joc de toți cetățenii din UE, inclusiv de cei români (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ludovic Orban, președintele PNL, susține că ar fi foarte complicat ca Planul Național de Redresare și Reziliență să facă obiectul unei dezbateri parlamentare. Pe fondul amenințărilor făcute de social-democrați privind o eventuală grevă parlamentară, liderul liberalilor i-a îndemnat pe toți deputații și senatorii „să înțeleagă că nu pot să își bată joc” de cetățenii UE și să nu încerce „să șantajeze cu neparticiparea” la votul de ratificare a Deciziei privind EURATOM.

Ludovic Orban acuză PSD că încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament și ratificarea EURATOM

 

Întrebat când va fi prezentat PNRR în Parlament, președintele PNL a răspuns: „Asta este o discuție a premierului, care a anunțat că va avea o discuție cu președintele PSD. În ce mă privește pe mine, eu cred că Planul național de reziliență și recuperare este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească, consultare la care a participat, practic, aproape orice actor important din societate, că e vorba de patronate, de asociații profesionale, de asociații ale autorităților locale, de grupuri reprezentative. De asemenea, la nivelul Parlamentului, oricând la nivelul Comisiei de afaceri europene a fost necesară furnizarea de informații legate de PNRR, reprezentanții Guvernului au prezentat informațiile care le-au fost solicitate cu privire la PNRR. PNRR nu poți să îl aprobi în Parlament, PNRR este în discuții, în negocieri, în definitivare, este foarte complicat să facă obiectul unei dezbateri parlamentare”.

„O spun și în fața dumneavoastră, cum am spus-o și în reuniunile Parlamentului, nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună o legătură între dezbaterea PNRR în Parlament și ratificarea EURATOM, adică modificarea Tratatului. Știm foarte bine că pentru modificarea Tratatului în România, conform prevederilor constituționale, este necesară o majoritate calificată de două treimi în plenul Camerelor reunite. Ca atare, îi îndemn pe toți parlamentarii să înțeleagă că nu pot să își bată joc de toți cetățenii din Uniunea Europeană, inclusiv de cetățenii români, încercând să șantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare al Tratatului. Ratificarea este absolut necesară și fără această ratificare în toate țările membre programul nu poate începe, Comisia nu poate să deruleze procedurile de lansare a împrumuturilor și nu poate să asigure finanțarea pentru susținerea în toată Europa, în toate țările Uniunii Europene”, a adăugat Ludovic Orban.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Planul Național de Redresare și Reziliență ,   Ludovic Orban,   PNL,   PSD