Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban: Ne angajăm ca, în maximum un an de la preluarea guvernării, România să fie țară membră a Schengen (VIDEO)

Ludovic Orban: Ne angajăm ca, în maximum un an de la preluarea guvernării, România să fie țară membră a Schengen (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 20:22
Ludovic Orban: Ne angajăm ca, în maximum un an de la preluarea guvernării, România să fie țară membră a Schengen (VIDEO) Politică

Ludovic Orban a anunțat că PNL se angajează ca, în maximum un an de la preluarea guvernării, România să fie țară membră a Schengen. Acesta a mai susținut că liberalii vor lupta pentru ca România să scape de Mecanismul de Cooperare și Verificare, dar nu în sensul în care își doresc unii, ci prin transpunerea în legislația românească a recomandărilor din MCV și a celor date de Comisia de la Veneția.

”Vreau să spun din start că alegerile pentru Parlamentul European sunt fundamentale pentru evoluția României. Odată ce România a luat decizia să fie membru UE, ne-am asumat un destin european, să respectăm valorile, principiile, regulile care stau la baza funcționării Uniunii, avem misiunea de a fructifica la maxim în beneficiul României toate avantajele ce decurg din acest statut. 

Sloganul nostru de campanie e ”România în primul rând!”. Sigur că imediat au sărit unii și au spus că e un slogan naționalist. Acest slogan, de fapt, exprimă voința noastră, a liberalilor, și, sunt convins, voința românilor ca România să fie în primul rând al UE, să fie partener egal la toate deciziile care se iau la nivelul UE, să fie un stat respectat, un stat apreciat, care poate să influențeze deciziile la nivel european.

Ne angajăm, asta va depinde și de ce se va întâmpla și la parlamentare, ca România să fie pe picior de egalitate cu celelalte state membre. Primul obiectiv este încetarea MCV, dar nu ala cum își imaginează alții, acest obiectiv nu se poate realiza decât transpunând în legislația din România recomandarile din MCV, recomandările Comisiei de la Veneția. Ne angajăm ca, în maximum un an de la preluarea guvernării, România să fie țară membră a Schengen”, a declarat Ludovic Orban, la evenimentul de lansare a programului PNL.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ludovic Orban,   PNL