Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ludovic Orban, pe șantierul drumului expres Craiova - Pitești: Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut (VIDEO)

Ludovic Orban, pe șantierul drumului expres Craiova - Pitești: Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Iun 2020, 11:11
Ludovic Orban, pe șantierul drumului expres Craiova - Pitești: Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul Economiei, Virgil Popescu, au vizitat, marți, șantierul drumului expres Craiova-Pitești. Orban a susținut că proiectul privind acest drum a stat în sertare ani de zile din caza PSD, dar acum el prinde contur. A mai afirmat, de asemenea, că Guvernul PNL va acorda o atenție deosebită investițiilor în infrastructura de transport și că vremea în care aceste proiecte se derulau în ritm de melc a trecut. Prim-ministrul a mai spus că a trecut și vremea în care aceste proiecte erau „torpilate” de „contestatarii de profesie” aflați în cârdășie cu funcționari din Ministerul Transporturilor și din Compania de Autostrăzi.

 

Ludovic Orban: PSD a ignorat cu anii proiectul privind drumul expres Craiova - Pitești 

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Premierul Ludovic Orban a declarat că, vreme de 12 ani, când la Putere a fost mai ales PSD, proiectul privind drumul expres Craiova - Pitești a fost ținut doar în sertar, iar acum se bucură să vadă că acesta prinde viață.

„Suntem prezenți pe tronsonul II al drumului expres Craiova - Pitești, la cel mai lung pod, un pod de 1,7 kilometri. Este o lucrare de artă extrem de dificil de realizat, o lucrare care este în curs de edificare și care va asigura practic traversarea râului Olt în condițiile cele mai bune care au existat. 

Drumul expres Craiova - Pitești este un proiect fundamental. Ca ministru al Transporturilor, în 2008, am semnat memorandumul de înțelegere cu Ford, în care Guvernul s-a angajat să realizeze acest proiect de investiții. 12 ani de zile, în care cea mai mare parte la putere a fost PSD, acest proiect a fost ignorat, ținut pe hârtie sau în sertare și mă bucur să văd că prinde viață sub ochii noștri și ai mei, în calitate de prim-ministru”, a declarat, marți, premierul Ludovic Orban.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Premierul României: Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut

 

Orban a subliniat că toate proiectele de infrastructură vor beneficia de sprijinul Guvernului pe care îl conduce. Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut, a subliniat acesta.

„Așa cum pentru noi investițiile în infrastructură reprezintă un pilon fundamental al modernizării României, a relansării economice, și proiectul acesta și toate proiectele de investiții în infrastructură vor benefia de suport total din partea mea, ca premier, și din partea Guvernului pe care-l reprezint.

Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare, vom adopta din nou Ordonanța de Urgență care să reglementeze procedurile de achiziție și mai ales termenele limită pentru fiecare pas procedural în cursul achiziției. Nu mai putem să tolerăm ce s-a întâmplat de zeci de ani, în care proceduri de achiziție să dureze ani de zile până se ajunge la desemnarea câștigătorului”, a mai afirmat șeful Guvernului. 

El a ținut apoi să le transmită un mesaj „contestatarilor de profesie”: „Să se lase de acest obicei, pentru că vremea în care, la înțelegere cu diverși funcționari din Minister sau din Compania de Autostrăzi se punea la cale torpilarea unor proiecte, a trecut”.

 

Orban: Suma planificată pentru infrastructură - 40 miliarde euro

 

Pe 11 iunie, premierul Ludovic Orban anunța că Guvenrul planifică în infrastructura rutieră și feroviară investiții de aproximativ 40 de miliarde de euro. 

„Până acum, totul s-a bazat pe creșterea artificială a cererii, a consumului, prin pârghiile guvernamentale, prin creșterea unor categorii de venituri aflate în pixul Guvernului și care au generat grave dezechilibre economice și care au redus grav potențialul de dezvoltare economică, prin lipsa investițiilor”, explica premierul, la acea vreme.

 

Florin Cîțu: Transporturile vor primi o alocare record la rectificarea bugetară

 

Luni, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, declara că transporturile vor primi o alocare record la rectificarea bugetară.

„Ministerul Transporturilor va avea o sumă record alocată la rectificarea bugetară. Până acum se tăiau banii de la Transporturi la fiecare rectificare bugetară. Veţi vedea, anul acesta vor avea o sumă record alocată investiţiilor. Şi cam tot ce este investiţie va avea bani alocaţi în plus. Anul acesta, este singurul mod prin care putem să avem o economie care să se dezvolte şi în viitor ca să putem să plătim cheltuielile pe care le avem şi astăzi. Şi aici vorbim şi de pensii şi de salarii şi de ajutoare sociale etc”, a explica Cîțu, luni seară.